Bülent Ecevit Üniversitesinde e-kayıtlar Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2014 07:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Bülent Ecevit Üniversitesinde e-kayıtlar Başladı

ZONGULDAK Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan ve e-devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik kayıt imkânı sunan 32 üniversiteden birisi olan Bülent Ecevit Üniversitesinde ilk kayıt gerçekleştirildi. İlk kez bu yıl uygulamaya konulan e-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işlemleri 26 Ağustos 2014 tarihinde, saat 10.00’da başladı. Uygulama kapsamında ilk kayıt işlemi 10.02’de gerçekleştirildi. Öğrencilere büyük kolaylık sağlayan e-kayıt uygulamasının sorunsuz bir biçimde devam ettiği BEÜ’de, farklı bölümlere kayıt yaptıracak öğrencilerin uygulamaya yoğun ilgi gösterdikleri görülürken ve ilk iki saat içerisinde bu yolla Üniversiteye kaydolan öğrenci sayısı 100’e yaklaştı. Elektronik kayıt sistemi üzerinden 2 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek e-kayıt uygulamasını tercih etmeyen öğrenciler, 1-5 Eylül tarihleri arasında da şahsen başvurarak kayıt yaptırabilecekler. BEÜ’de 2014-2015 Akademik Yılı ders kayıtları ise 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gerek elektronik kayıt sistemi üzerinden ve gerekse şahsen yapılan kayıt seçeneklerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, özel olarak hazırlanan Adım Adım Kayıt Rehberine, üniversitenin http://w3.beun.edu.tr/index.php/ogrenci-kayit-rehberi/ internet adresinden ulaşılabiliyor. Bu sitede öğrencilerin üniversiteye ve Zonguldak’a dair merak edebileceği bilgilere de yer veriliyor. BEÜ’de ayrıca kayıtlar süresince engelli öğrencilerin kayıt işlemlerini sağlıklı yürütebilmeleri amacıyla uzman bir sosyolog görevlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is yeri sahibinden guvenlik kamerasina yakalanan hirsiza cagri caldigin radyonun parasini getir aSeuPtRu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İş yeri sahibinden güvenlik kamerasına yakalanan hırsıza çağrı: “Çaldığın radyonun parasını getir”

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Yabancılar Pazarı’nda bir iş yerinde yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İş yeri sahibi hırsıza seslenerek iki gün içerisinde parayı getirmesini, aksi halde polise şikayette bulunacağını söyledi.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Yabancılar Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi müşteri gibi tezgahın etrafında dolaştıktan sonra fırsatını bularak tezgah üzerinde bulunan yaklaşık bin lira değerindeki bluetooth radyoyu alıp olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra radyonun yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi Serkan Türkmen, durumu anlamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde şüphelinin rahat tavırlarla tezgahın yanına geldiği, çevreyi kontrol ettikten sonra radyoyu alarak uzaklaştığı anlar net bir şekilde yer aldı.

Yaşanan olay sonrası hırsıza çağrıda bulunan Serkan Türkmen, “Fark etmediğimiz bir anda müşteri gibi dolanıp radyomuzu alıp gitmiş. Radyonun yerinde olmadığını fark ettiğimizde kameralardan kontrol ettik. Radyoyu alıp gittiğini gördük. Buradan ona sesleniyorum, iki gün içerisinde radyonun parasını getirirse ondan şikayetçi olmayacağız. Eğer getirmezse sonuna kadar uğraşacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin