Bulak Vadisi Projesinde Sona Gelindi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2015 15:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Bulak Vadisi Projesinde Sona Gelindi

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bulak vadisindeki projenin köprüyle birlikte start alacağını belirterek, “Proje ihalesi yapıldı. On gün içinde yer teslimi başlar. Projeler teslim edildikten sonra 2-3 ay içersinde ihaleye çıkmış oluruz” diyerek, diğer projelerle ilgili de açıklamalarda bulundu
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, her ay düzenli olarak yapılan Mahalle Muhtarları istişare toplantısında yaptığı konuşmada Belediye çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve 28 Mahalle Muhtarının katıldığı toplantıda ilk konuşmayı Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı yaptı. Harmanbaşı yaptığı konuşmada; “Mahallemizde hizmetler periyodik olarak programlı şekilde çalışmalar devam ediyor. Mahallelerde gezici başkanlık programının bu yılda başlayacağını öğrendim. Başkanımız makamını mahallelere taşıyarak mahalle sakinleriyle birebir görüşmeler sağlayacak. Ben sayın başkanıma aramızda olduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz Karabük’ümüze yansıyacak. Mahallemizdeki hizmetleri bir program dahilinde Karabük’ün geneline yayacağız. Ben katılımdan dolayı sayın başkanıma, başkan yardımcıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
İstişare toplantısındaki fikir alışverişinin ileriki süreçlerde vatandaşlara hizmet olarak döneceğini belirten Başkan Vergili, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Başkan Vergili muhtarlarla işbirliği ve uyum içinde çalışacaklarını söyledi. 30 Mart öncesi vaat edilen projeler için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Vergili; başta yol ve su sorununu ortadan kaldıracaklarını belirtti.
Başkan Vergili; “Muhtarlarla ilgili merkezde toplanma yeri yapıldı. Önümüzdeki toplantıya kadar sizlere bir yer tahsis edilerek, bir iki hafta içersinde dernek başkanına yer teslimi yapılacak. Mahalledeki rutin çalışmalarımız başlıyor. Mahalle çalışmalarındaki gezici başkanlık uygulamasına kış mevsimi dolayısıyla ara vermiştik. Ara vermeyi düşünmüyorduk ama kış mevsiminde fazla talep olmadığı için bu sene Nisan’da başlıyoruz ve aralıksız yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Mahallelerin eksiklerini, havaların ısınmasıyla acil ihtiyaçları çözmüş olacağız” dedi.
BÜYÜK PROJELERDE SORUN YOK
Başkan Vergili; “100. Yıl Mahallesi kompleksin temelleri atılmaya başlandı. İhalesi bitti. Temeli atılacak kısa zamanda Kartaltepe Yenişehir köprüsünün ihalesi yapılmıştı. Köprünün bir ayağının yer problemi yüzünden şuanda bekliyor. Onunla ilgili bir kamulaştırma çalışması yapıyoruz. Hemen başlayabilir konumda. Bulak vadisindeki projede köprüyle birlikte start alacak. Proje ihalesi yapıldı. On gün içinde yer teslimi başlar. Projeler teslim edildikten sonra 2-3 ay içersinde ihaleye çıkmış oluruz. Araç çayı ile ilgili çalışmada biz bütün çalışmamızı bitirdik. Devlet Su İşlerinden onay bekliyoruz. Onay gelir gelmez çalışmalara başlayacağız. Projelerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Mahallelerdeki Sosyal Yaşam Merkezlerini tamamlıyoruz. Önemli olan bu yıl çok yoğun bir şekilde asfalt çalışması yapacağız. Seçimlerde vermiş olduğumuz sözlerin fazlası var, eksiği yok. Önümüzdeki 5 yıla sorunsuz gireceğiz. Yeni Mahalledeki kentsel dönüşüm devam ediyor. Soğuksu Mahallesinde büyük bir yurt projesinde, TOKİ ile son aşamaya geldik. Adatepe Mahallesinin tamamının yenilenmesi ile ilgili Dere Evler ve Fevzi Çakmak Mahallesinde revizyon imar programı çalışması devam ediyor. Yeni Mahalle, Çarşamba Pazarı kentsel dönüşüme alındı. Belirli bir kısmı alındı. Yeni Mahalle, Bayır Mahalle arası Bakanlıklar arası çalışılması gerekiyor. Karabük’ün şekli 2 yıl içersinde değişecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycuma kaymakami adem kaya sehit ve gazi ailelerini ziyaret etti p15NSb4J
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti

Zonguldak’ın Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla anlamlı ziyaretlerde bulundu. Kaymakam Kaya, özel gün kapsamında Şehit Deniz Piyade Onbaşı Yalçın Sarıöz’ün ailesini ve Gazi Ramazan Türkoğlu’nu ziyaret ederek, devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlk olarak şehit Yalçın Sarıöz’ün ailesini ziyaret eden Kaya, şehidin aziz hatırasının daima yaşatılacağını belirtti. Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Kaymakam Kaya, onların talep ve ihtiyaçlarını dinleyerek her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Kaya, “Şehitlerimiz bu vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için en kıymetli varlıklarını feda etmişlerdir. Bizlere düşen en büyük görev ise onların emanetlerine sahip çıkmak ve her zaman yanlarında olmaktır” dedi. Kaya, devletin tüm imkanlarıyla şehit ailelerinin yanında olduğunu vurguladı.

Program kapsamında daha sonra Gazi Ramazan Türkoğlu’nu ziyaret eden Kaymakam Kaya, gazilerin milletimizin yaşayan kahramanları olduğunu ifade etti. Türkoğlu ile yakından sohbet eden Kaya, gazinin sağlık durumu hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Kaya, “Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanın bağımsızlık mücadelesinin en önemli temsilcileridir. Onların fedakârlıkları asla unutulmayacaktır. Her zaman yanlarında olmak bizim hem görevimiz hem de vicdani sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.

Ziyaretlere; Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, daire amirleri de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin