Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2014 09:22 tarihinde yayınlandı
0

BÜ’de Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Sertifika Töreni Yapıldı

BARTIN Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafın dan ‘Zihinsel Engelliler Öğret- menliği Mesleki Gelişim Progra mı’ sertifika töreni gerçekleşti- rildi. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bartın İl Milli Eği tim Müdürlüğütarafındandüzen lenen Zihinsel Engelliler Öğret menliği Mesleki Gelişim Progra mını başarıyla tamamlayan öğ retmenlere sertifikaları törenle verildi. Törende programa katı lan kursiyerler adına konuşma sını yapan Gazi Kula, özel eği tim gereksinimi karşılamak üze re gönüllü olarak bu programa katıldıklarını ve branşları doğ- rultusunda her zaman özel eği time ihtiyacı olan öğrenciler ile karşılaştıklarını belirtti. Kula açıklamasında, “Pratikte özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışmaktayız ancak bu program sayesinde beceri eğitiminde erken tanı ve teşhis çok önemlidir, erken tanının yapılabilmesinde aile ve öğretmene büyük görevler düşmektedir. Unutmamalıyız ki sağlıklı bir bireyde günlük ha- yatta geçireceği kaza sonucun da engelli bir birey olabilir. En- gelli bireylerimize acımak yeri ne bu bireylerimizi toplumun zenginliği olarak görmeli ve bu bireyleri topluma kazandırma projeleri geliştirmek görevimiz olmalıdır” dedi. Programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları da destek verdi. Törende konuşan Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, “Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Mesleki Gelişim Programı Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu işbirliği ile 80 saatlik eğitimi tamamladık. Eğitimin ülkemiz ve geleceğimiz adına faydalı olacağı kanaatindeyim” diye konuştu. GÜNEŞ: “ZİHİNSEL ENGELLİ DEMEK ZİHİNSEL ÖZÜRLÜ DEMEK DEĞİLDİR” Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “7 milyar olan dünya nüfusunun yüzde 3’ü zihinsel engellidir. Bu kadar kalabalık bir nüfusun diğer bireylerle birlikte öğrenmesi, gelişmesi ve yaşaması hepimizin isteğidir. Zihinsel engelli zihinsel özürlü demek değildir, zihinsel engelli insanlarımız da doğru teknikler ve doğru yaklaşımla öğrenebiliyor sadece biraz daha fazla zaman alıyor” dedi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, “Özel eğitim sosyal devlet olabilmenin baş şartlarından biri. Her vatandaşın eşit şartlar alıntında eğitim alabilmesi için verilecek eğitimin kişiye özgü olması gerekir. Hayat insanı hiç beklemediği bir anda özel eğitime ihtiyacı olacak bir konuma getirebilir. Bu nedenle bu tip eğitimlere önem vermeliyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycuma kent konseyinden kizilay subesine ziyaret WaSZvjAW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çaycuma Kent Konseyi’nden Kızılay Şubesine Ziyaret

Çaycuma Kent Konseyi heyeti, kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Kızılay Çaycuma Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu tarafından karşılanan heyette, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çetin Verim ve Mihrican Kurt yer aldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, ilçede sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kızılay’ın afet, yardım ve sosyal destek alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kızılay’ın toplumun en köklü yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Çaycuma’da yeniden teşkilatlanarak faaliyetlerine başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İnam, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesinin ilçedeki sosyal dayanışmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kızılay’ın temel amacının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Turpçu, Çaycuma’da gönüllülük çalışmalarını büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Kent Konseyi heyeti, Kızılay Çaycuma Şubesi’ne çalışmalarında başarılar dileyerek yeni dönemin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin