Karabük Postası tarafından
05 Haziran, 2015 08:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BÜ’de TUBİTAK SOBAG Projeleri Tanıtıldı

BARTIN Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK), Bartın Üniversitesinde düzenlediği toplantıda, sosyal ve beşeri bilimler alanındaki öğretim elemanlarının projelerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı destek programlarını tanıttı. Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve ülkelerin gerçekleştirdikleri projelerin kalkınmalarında büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, Türkiye’de proje yapılması konusunda büyük destekler verildiğini de kaydederek, “Bugün devlet olarak proje yaptırılması konusunda büyük bir gayret var. TUBİTAK bu konuda büyük destekler veriyor. Araştırmacılar olarak bizler de bu noktada kaliteli projeler üreterek, gelişimimize katkı sağlamamız gerekmektedir. Proje üretmeyi bir alışkanlık bir kültür haline getirmemiz gerekmektedir” dedi. Bartın Üniversitesi Proje Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın üniversite olarak proje yapılması konusuna önem verdiklerini dile getirerek, “Proje destek ofisimizle öğretim elemanlarımızı daha iyi bilgilendirmek, proje yapmaya teşvik etmek, alanında uzman kişileri davet ederek bilgilendirilmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Proje destek ofisimizin kurulmasıyla araştırma ve geliştirme noktasında değişimin ilk adımları atılmıştır. Hedefimiz bilimsel araştırmalarda üniversitemizi en iyi yerlere getirmektir” diye konuştu. Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Taşdemir de, Proje Yönetim ve Destek Ofisinde 40 öğretim elemanıyla projeler hazırlanması konusunda araştırmacılara destek olduklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından, TUBİTAK Uzmanı Alperen Karataş ve Uzman Davut Taşdemir, TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARGEP) bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) projelerini tanıttı. Toplantı, katılımcıların sorularının TUBİTAK uzmanları tarafından cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunspor’dan Coulibaly açıklaması

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, uzun bir süredir takımda yer alamayan Tanguy Coulibaly’nin tekrar sakatlandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Montpellier’den transfer edilen Fildişi Sahili asıllı Fransız kanat oyuncusu Tanguy Coulibaly, 23 Ekim’de oynanan Dinamo Kiev karşılaşmasında sakatlanmış ve o tarihten itibaren ligde 7, Avrupa’da ise 10 karşılaşmada forma giyememişti. Coulibaly’nin sahalara dönüşü için Galatasaray maçı işaret edilirken, oyuncunun bu karşılaşma ve sonrasındaki 2 maçta kadroya alınmaması kafalarda soru işareti oluşturdu. Kırmızı-beyazlı ekip, resmi sosyal medya hesabından spekülasyonlara yönelik açıklama yayımladı.
Samsunspor Kulübü’nden konu hakkında yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Tanguy Coulibaly’nin sakatlığıyla ilgili tedavi ve rehabilitasyon süreci planlandığı şekilde devam etmektedir. Oyuncumuzun mevcut sakatlığı (sol diz iç yan bağ tam kat yırtığı) için öngörülen iyileşme süresi, sakatlandığı tarih itibarıyla 8–10 hafta olarak belirlenmiştir. Sağlık ekibimizin değerlendirmeleri doğrultusunda, Tanguy Coulibaly’nin hazır olması halinde takımımızla birlikte çalışmalara başlayacaktır. Kamuoyunda yer alan, oyuncumuzun yeniden sakatlandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Samsunspor formasıyla bu sezon 7 maçta görev alan 25 yaşındaki Tanguy Coulibaly, gol ve asist katkısı sağlayamazken,söz konusu müsabakalarda 3 sarı kart gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin