Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2015 08:32 tarihinde yayınlandı
0

BÜ’de Oryantasyon Etkinlikleri Başladı

BARTIN Üniversitesi 2015-2016 akademik yılında yeni öğrencilerine oryantasyon etkinlikleriyle merhaba dedi.
Bartın Üniversitesi tarafından, yeni başlayan öğrencilere üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için etkinlikler düzenleniyor. Her gün bir fakültenin yeni başlayan öğrencilerine yönelik yapılan tanıtımlar Edebiyat Fakültesi öğrencileriyle başladı. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak üniversitenin tanıtım filmi izletilerek, üniversitenin yapısı ve olanakları anlatıldı. Ardından öğrencilere BÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi.
Daha sonra konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, “Bartın Üniversitesini, fakültemizi tercih ettiği için tüm öğrencilere teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz bize emanettir. Biz de üniversite hayatları boyunca öğrencilerimize en iyi öğretimi vermek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gül Çıvgın, Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Hizmetli ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Seher Erol bölümlerini anlatarak, iş olanakları hakkında konuştu. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl tarafından yapılan konuşmada ise öğrenciler kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı. Konferans salonundaki eğitim sağlık, kültür ve spor dairesi tarafından mediko sosyal tesisleri ve yemekhane tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin