BÜ'de Oryantasyon Etkinlikleri Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ekim, 2015 08:32 tarihinde yayınlandı
0
0

BÜ’de Oryantasyon Etkinlikleri Başladı

BARTIN Üniversitesi 2015-2016 akademik yılında yeni öğrencilerine oryantasyon etkinlikleriyle merhaba dedi.
Bartın Üniversitesi tarafından, yeni başlayan öğrencilere üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için etkinlikler düzenleniyor. Her gün bir fakültenin yeni başlayan öğrencilerine yönelik yapılan tanıtımlar Edebiyat Fakültesi öğrencileriyle başladı. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak üniversitenin tanıtım filmi izletilerek, üniversitenin yapısı ve olanakları anlatıldı. Ardından öğrencilere BÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu tarafından şehir ve üniversite hakkında bilgiler verildi.
Daha sonra konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, “Bartın Üniversitesini, fakültemizi tercih ettiği için tüm öğrencilere teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz bize emanettir. Biz de üniversite hayatları boyunca öğrencilerimize en iyi öğretimi vermek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gül Çıvgın, Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Hizmetli ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Seher Erol bölümlerini anlatarak, iş olanakları hakkında konuştu. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl tarafından yapılan konuşmada ise öğrenciler kütüphane arşivindeki basılı materyallere ulaşma ve bunları kullanma konusunda bilgiler aktarıldı. Konferans salonundaki eğitim sağlık, kültür ve spor dairesi tarafından mediko sosyal tesisleri ve yemekhane tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin