Karabük Postası tarafından
11 Ağustos, 2014 07:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu Seçim Ülkemiz İçin Hayırlı Olsun

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, “Türkiye Cumhuriyeti halkı tarihi bir güne tanıklık etmiştir” dedi AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, eşi ve kızı ile birkilte oy kullanacağı Şirinevler İlköğretim Okulu’na gelerek Cumhurbaşkanı seçimi için oyunu kullandı. Hiçbir dönemde Türk milletinin cumhurbaşkanını sandıkta seçmediğini belirten Saylar, “Bugün Türkiyemiz gerçekten tarihi bir gün tarihi bir dönem yaşanmaktadır. Çünkü ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçecek.  Biz AK Parti kurulduğu andan itibaren halkımızın yanında yer aldık, bundan sonrada halkımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Bugünde oyumuzu kullandık. Görevli Okulları geziyoruz. Katılım yüksek, bir sorunda gözükmüyor. Dolaştığımız sandıklardaki arkadaşlarımıza da soruyoruz, herhangi bir sorun olmadığını belirtiyorlar. Bu seçim halkımız için Ülkemiz için AK Partimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin