blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2024 11:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu maaşı duyan makas operatörlüğü için sıraya girecek: Aylık 300 bin lira

Depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için Elazığ’daki bir firma tarafından makas operatörleri için 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunulmasına rağmen, operatör bulunamıyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2022 tarihinde yaşanan depremlerin ardından binaların yıkımı için kullanılan makas aracı operatörlerine sunulan 300 bin liraya kadar yüksek maaş teklifine rağmen eleman bulunamıyor. Depremlerin etkisiyle oluşan acil ihtiyaçların karşılanması için yapılan yatırımlara rağmen, makas operatörü bulunamaması işlerin aksamasına ve kaynakların boşa harcanmasına neden oluyor. Özellikle depremler sonrası binaların yıkımında kritik bir rol oynayan makasın 20 milyon liralık bir değere sahip olduğunu belirten hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, saha çalışmalarının devam ettiğini ancak operatör bulunamadığı için makasın boşta beklediğini ifade etti. Bölgede yaşanan acil ihtiyaçların karşılanması için önemli bir araç olan makasın operatörlerinin bulunamamasının saha çalışmalarını aksattığını dile getiren Üstün, makinenin boşta beklemesinin hem maddi zarara hem de zaman kaybına yol açtığını kaydetti. "Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama bulamıyoruz" 20 yıldır sahada çalıştıklarını ifade eden firma sahibi Kazım Üstün, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ilk günden bu yana sahadayız ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda çok büyük yatırımlar da yaptık. Depremlerden sonra binaların yıkım aracı makas çıktı. Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makasa operatör bulamıyoruz ve makinemiz yatıyor. Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bulak Kanyonu, Karabük Belediyesi’nin projesiyle doğa turizmine açılıyor

Karabük Belediyesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı takviyesiyle hayata geçirdiği projeyle Bulak Kanyonu’nu tabiat turizmine kazandırıyor.
Karabük Belediyesi, kentin doğal mirasını müdafaa ve turizme kazandırma maksadı doğrultusunda değerli bir projeyi hayata geçiriyor.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2025 Yılı Tabiat Temelli Turizme Yönelik Teknik Takviye Programı kapsamında desteklenen "Bulak Kanyonu Tabiat Turizmi ile Buluşuyor" başlıklı projeyle, Bulak Kanyonu tabiat turizmine açılacak.
Proje kapsamında, Mencilis Mağarası’ndan başlayarak Kireç Kuyusu mevkisine kadar uzanan yaklaşık 7 kilometrelik parkurda ayrıntılı bir haritalama çalışması gerçekleştirilecek. Yürüyüş ve bisiklet yollarının planlanacağı güzergâhta doğal şelaleler, endemik bitki tipleri, tarihi ve jeolojik varlıklar kayıt altına alınacak. Ayrıyeten bölgenin flora ve fauna çeşitliliği de belgelenerek bilimsel bir altyapı oluşturulacak.
Proje sürecinde 42 şahsa yönelik tabiat turizmi, destinasyon idaresi ve ziyaretçi tecrübesi bahislerinde toplam 40 saat sürecek, 10 günlük bir eğitim programı düzenlenecek. Karabük Belediyesi’ne ayrıyeten proje müddetince 240 saatlik danışmanlık dayanağı verilecek.
Projeyle sadece Bulak Kanyonu’nun ekoturizm potansiyeli değerlendirilmekle kalmayacak, tıpkı vakitte gelecekte yapılacak yatırımlar için kapsamlı bir planlama tabanı oluşturulacak. Hazırlanacak dijital ve görsel haritalama sistemi, tabiat atletleri, turistler ve turizm acentelarıyla paylaşılmak üzere erişime açılacak.
Proje sözleşmesi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya ortasında imzalanırken uygulama süreci ise Karabük Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ait yaptığı değerlendirmede, tabiat temelli turizmin kent için ehemmiyetine dikkat çekerek, "Karabük’ün doğal mirasını müdafaayı ve turizme kazandırmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız projeyle, Bulak Kanyonu’nu tabiat sporlarına uygun bir destinasyon haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çalışma tamamlandığında hem doğaseverler için yeni fırsatlar sunacağız hem de kentimizin tanıtımına katkı sağlayacağız" dedi.
BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya ise, "Ajans olarak, doğal mirasın korunarak ekoturizme kazandırılmasını ve sürdürülebilir turizm projelerini öncelikli görüyoruz. Karabük Belediyesi’nin bu vizyonuna katkı sunmaktan memnunluk duyuyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin