blank
Haber Merkezi tarafından
01 Eylül, 2025 08:27 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 31.08.2025 15:35
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BU İŞTE BİR TERSLİK VAR!..

Karabük’te Valilik Binası Yok, 15 Bin Nüfuslu Keçiborlu’ya 71 Milyonluk Devasa Hükümet Binası Yapıldı.

Türkiye’nin merkezinde, 250 bini aşkın nüfusa sahip ve il statüsünde olan Karabük, yıllardır hem devlet hastanesinden hem de Valilik Binasından mahrum. Buna karşın, Isparta’nın sadece 15 bin nüfuslu Keçiborlu ilçesine yapılacak 71 milyon liraya mal olacak dev hükümet konağı, kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

KARABÜK’ÜN “İL” OLMASINA RAĞMEN ÇEKTİĞİ EKSİKLİKLER

Cumhuriyetin ilk yıllarında sanayileşmenin simgesi haline gelen Karabük, 1995 yılında il statüsüne kavuşmasına rağmen bugün hala  birçok temel kamu yatırımı açısından geri kalmış durumda.

Şehir merkezinde bir tek hastane olan Eğitim Araştırma Hastanesi ile İl merkezine, ilçelere ve bölgeye hitap etmeye çalışan Karabük, Türkiye'de İl Merkezinde Devlet Hastanesi olmayan tek İl konumunda. Yıllardır gündemde tutulmasına rağmen halen bir Devlet Hastanesi yapılmış değil. Bırakın Devlet Hastanesini, yapılacağı söylenen  150 yataklı ek bina bile henüz yapılmış değil.

Mevcut valilik binasının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılmasının ardından Karabük’te ilginç bir süreç yaşandı. Belediye tarafından yaptırılan, ancak belediyenin hiç kullanmadığı bina önce Karabük Üniversitesi’ne tıp fakültesi olarak devredildi. Milyonlarca lira harcanarak fakülteye dönüştürülen bina, kısa süre sonra masraflar nedeniyle boşaltıldı. Ardından yeniden milyonlarca lira harcanarak valilik binasına dönüştürüldü. Buna rağmen Karabük, hala modern ve şehre yakışır bir Valilik Binasına kavuşamadı.

15 BİN NÜFUSLU İLÇEYE DEVASA BİNA

İl statüsündeki Karabük’ün bu eksiklikleri göze batarken, Isparta’nın Keçiborlu ilçesine yapılacak dev yatırım dikkat çekiyor. Sadece 15 bin nüfusa sahip Keçiborlu’ya yapılacak hükümet konağı, 71 milyon liraya  mal olacak ve bölgenin en görkemli kamu binalarından biri haline gelecek.

Vatandaşlar ise “İl olan Karabük’e yakışır bir Valilik Binası  hala yapılmazken, nüfusu küçük bir ilçeye böylesine devasa bir yatırım yapılması ne kadar adil?” diye soruyor.

Karabüklüler, yatırımların adil bir şekilde dağıtılmadığını savunarak “Karabük sahipsiz mi?”, “İl olmak sadece tabeladan mı ibaret?” yorumlarını yaparken, bu sorunun bir an önce çözümlenmesi için siyasileri göreve davet ettiler. Türkiye’nin sanayi kenti, demir-çelik diyarı Karabük, modernleşme ve şehirleşme yolunda pek çok yatırımı hak ediyor. Ancak 15 bin nüfuslu bir ilçeye yapılan 71 milyonluk hükümet konağı karşısında, 250 bin nüfuslu bir ilin Valilik Binası ve hastanesiz kalması, “Bu işte bir terslik var” dedirtiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
26
Kasım Çarşamba
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 6
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
06:13
  Güneş
07:43
  Öğle
12:42
  İkindi
15:08
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
17:31
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Akay: “Karabük’te Devlet Hastanesi Yok, Şehirde Sağlık Hizmeti Alınamıyor”

blank
Köşe Yazıları

İYİ PARTİDEKİ TOPARLANMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ ANLAŞILAN !

blank
Karabük

Akay, “Karabük’ün 10 Yıllık Eğitim Payı, Sarayın 1 Yıllık Giderine Eşit”

blank
Karabük

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

blank
Karabük

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

blank
Karabük

Köy muhtarı kazara meslektaşını vurdu

blank
Karabük

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi yakalandı

blank
Dünya

Bakan Kacır: “Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği’nde tescil edilen 43. coğrafi işaretli ürünümüz oldu”

blank
Karabük

Karabük’e Yaşlı Bakımında İlk Kooperatif Modeli Geliyor

blank
Karabük

Karabük’te Yol Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi

Video Haberler

blank

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

blank

KBÜ’de dini içeriklerin sosyal medyada dönüşümü masaya yatırıldı

blank

Bolu’da ticari taksi tarlaya uçtu

blank

Depodan bir ton fındık çalan hırsızlar yakalandı

blank

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Karabük’te öğrencilerle buluştu

blank

Gümüşhane Üniversitesi’nde silahlı rehine krizi

blank

Rektör Kırışık, BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katıldı

blank
Berkay Doğan tarafından
26 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Karabük Birlik Medya Gündem Özel Programı'nda Esnafın güncel sorunlarını, yapılan çalışmaları ve son dönemde çıkan “siyasi destek” iddialarını değerlendirerek, “Ben bugüne kadar hiçbir esnafımıza siyasi görüşünü sormadım. Bunu diyen varsa hemen istifa ederim. Ben hizmetime bakarım, işime bakarım” dedi.

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, Karabük Birlik Medya'da yayınlanan Gündem Özel programında İsmail Akca'nın konuğu oldu. Yıldırım, burada esnaflara yönelik yürüttükleri çalışmaları anlattı, kendisine yönelik "siyasi destek alıyor" iddialarına cevap verdi ve esnafın yaşadığı sorunları dile getirdi.

Başkan Yıldırım; "Son zamanda en büyük sıkıntımız vergisel, ekonomiye dayalı vergi denetimleri, hasılat tespiti, sigara denetimi sigara için yazılar cezalar, aynı anda Sağlık İl Müdürlüğü,  Vergi, SGK ile ilgili denetimler bizi son dönemde çok zora sokuyor.  Bunun haricinde ekonomi başta olmak üzere çok sıkıntımız, sorunlarımız var. Yine esnafın emekli olma şartları vat, esnaf dükkan açamadığı zaman Bağ-Kur ödüyor.  Mesela biz yanımızda çalışan işçi için sigorta ödüyoruz, işe gelemiyor, hastaneden rapor alıyor, devlet parasını veriyor aynı Bağ-Kur'u biz kendimiz için ödüyoruz esnafın bu şekilde güvenceleri yok  yani bizim sorunlarımızı 3-5 gün konuşsak içinden çıkamayız o şekilde sorunlarımız var.

Biz ekstra özel bir seçim çalışması içerisinde değiliz ben kendimde esnafım esnafın derdini biliyorum, esnafın karşılaştığı sorunları ben kendim yaşıyorum ben şahsen sürekli sahada ve esnafın içersinde biriyim, esnaflarımızla sürekli irtibat halinde olan onların sorunlarını en üst düzey ilgililere iletmek için uğraşan biriyim. Gerçekten bu konuda mütevazi olamayacağım Karabük Esnaf Odası Türkiye'nin en başarılı Odalarından biridir diye düşünüyorum. Bu anlamda ekstra biz seçim çalışması içersinde değiliz, geçim çalışması içersindeyiz. Gerçekten esnaflarımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor çok taleplerimiz var yapılandırma, Esnaf Kefalet Kredilerinde yapılandırma, elektrik faturalarımız, büyüklerle olan mücadelemiz hepsini üst üste koyduğumuzda çok sorunlarımız var.  Biz bu dönemde esnafa gidip çalışmalarımızdan da cesaret alarak onlardan da özür dileyerek onlara gezip,  yerinde motive etmek istiyoruz yani onların dertlerini paylaşıyoruz. izlenimler, yaklaşımlar güzel olumsuz bir tepki ile karşılaşmıyoruz, memnun olduklarını  belirtiyorlar bu da bizi memnun ediyor" dedi.

"TİCARET BAKANINA SORUNLARI İLETTİK"

Ticaret Bakanı ile ilgili yaptıkları görüşme ile ilgili de bilgi veren Yıldırım; "Vergi Dairesi ve denetimleriyle ilgili taleplerimizi ilettik, esnaflarımızı9n hesaplarına konulan blokelerin koyulmaması gerektiğin, veya bunlara bir sınır, limit getirilmesini ilettik, yine borçlarla ilgili esnaflarımızda çok büyük bir beklenti var yapılandırma talebimizi ilettik, esnaf kefalet borçları için yapılandırma talep ettik, zincir mağazaların bakkal ruhsatıyla işletilmesine izin verilmememsi  gerektiğini, metrekare zorunluluğu getirilmesini ilettik, Esnaf Kefaletten kredi çekerken bazen KOSGEB'den kredi kullandığımız için, sigortalı olduğumuz için bunların kaldırılmasının gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yaptık, basit usul  kira oranlarının günün şartlarına göre güncellenmesini istedik, emlakcı ve galerici esnaflarımızın haricinde internet ilanı verilememesi gerektiğini ilettik, tüketici yasalarının bazılarının bizim de lehimize olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ettik, esnaflarımız için komisyonsuz pos cihatları yapılmalı dedik, esnaflarımıza promosyon anlaşmasını ilettik ve esnaflarımızı ilgilendiren bir çok konuda sorunlarımızı ilettik" diye konuştu.

"BEN HİZMETİME BAKARIM, İŞİME BAKARIM"

Gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde çekilen bir fotoğraf üzerinden yapılan siyasi destek alıyor şeklinde çıkan haberlere de değinen Yıldırım; "Ben bunu  bir algı operasyonu değil de yanlış anlaşılma olarak değerlendiriyorum. Biz yaptığımız geziler kapsamında Tüccarlar iş merkezindeki esnaflarımızla bir araya geldik orada esnaflarımızdan yangın ruhsatı ile ilgili yangınlardan kaynaklı tüm işyerlerine yansıyan bir maliyetin olduğunu, Belediye başkanımızla görüşmek istediklerini, Belediye Başkanımızın da çok yoğun olduğunu falan ilettiler bu konuları konuşurken, iş merkezinin güvenlikçisi de Belediye başkanımız karşıda Sakatlar Derneğini ziyarette dedi, arkadaşlar da bana  Başkanı çağırabilir miyiz dediler ben de telefon ettim hatta onun da programı varmış, pek zamanım yok ama bir beş dakika uğrayayım en azından bir selam vereyim. Yani bu tamamen tesadüf bir karşılaşma oldu oradaki esnaflara bu ruhsatla ilgili yardımcı olunmasını söyledik zaten bunun için çağırmıştık. Bu olay yanlış anlaşılmadan kaynaklı siyaset arkasında algısı oluştu. Ben hiç bir esnafımıza bugüne kadar siyasi görüşünü sormadım, sen nereye oy veriyorsun demedim, diyen varsa ben hemen istifa ederim. Hiç bir esnafımıza nerelisin demedim, ben herkese eşit şartlarda en iyi hizmeti verme gayreti içinde oldum ve buna da ay7nı şekilde devam edeceğim. Siyasetin tabi ki esnaflarımıza çok faydası oluyor, ben Bakanımızdan randevu aldım, tabi ki siyasi gücümle aldım, Cumhurbaşkanımıza dosya verdim siyasi gücümüzle verdim, Maliye Bakanımız burada bir saate yakın bir sunum yaptım siyasi gücümle yaptım yani bazı yerlere siyasi gücümle daha rahat ulaşabiliyorum. Esnaflarımıza bu anlamda daha faydalı olduğumu düşüyorum bunlar siyasi anlamda iyi ama ben bunun haricinde MHP'yi de ziyaret ettik, MHP'yi de ziyaret ettik onlar da bize geldiler biz hepsiyle iç içeyiz. benim Yönetim Kurulu Üyelerimin içinde bile her görüşü, siyaseti savunan, her bölgeye hitap eden yönetici yapımız var. Bazıları bunu ısrarla kaşımak istiyor ama benim yanımda çalıştırdığım iki arkadaşımız Eskipazarlı, ben nerelisin deyip işe almadım kimseyi, kimse benim akrabam değil. ben bunu asla gütmedim gütmemde. Ben hizmetime bakarım, işime bakarım" şeklinde konuştu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
26
Kasım Çarşamba
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 6
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
06:13
  Güneş
07:43
  Öğle
12:42
  İkindi
15:08
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
17:31
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

Akay: “Karabük’te Devlet Hastanesi Yok, Şehirde Sağlık Hizmeti Alınamıyor”

blank
Köşe Yazıları

İYİ PARTİDEKİ TOPARLANMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ ANLAŞILAN !

blank
Karabük

Akay, “Karabük’ün 10 Yıllık Eğitim Payı, Sarayın 1 Yıllık Giderine Eşit”

blank
Karabük

OFLAZ: “HEDEFİMİZ, MUTLU BİR KARDEMİR”

blank
Karabük

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

blank
Karabük

Köy muhtarı kazara meslektaşını vurdu

blank
Karabük

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 5 kişi yakalandı

blank
Dünya

Bakan Kacır: “Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği’nde tescil edilen 43. coğrafi işaretli ürünümüz oldu”

blank
Karabük

Karabük’e Yaşlı Bakımında İlk Kooperatif Modeli Geliyor

blank
Karabük

Karabük’te Yol Çalışmalarında Son Aşamaya Gelindi

Video Haberler

blank

“Seçim Değil, Geçim Çalışması İçindeyiz”

blank

KBÜ’de dini içeriklerin sosyal medyada dönüşümü masaya yatırıldı

blank

Bolu’da ticari taksi tarlaya uçtu

blank

Depodan bir ton fındık çalan hırsızlar yakalandı

blank

“Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” programı Karabük’te öğrencilerle buluştu

blank

Gümüşhane Üniversitesi’nde silahlı rehine krizi

blank

Rektör Kırışık, BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katıldı