Karabük Postası tarafından
19 Haziran, 2014 07:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu da Uçak Kütüphane

ÇANKIRI Belediyesi tarafından, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak kütüphaneye dönüştürüldü. Geçtiğimiz yıl içerisinde parçalar halinde Çankırı'ya getirilen Airbus A300 tipi yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Esentepe yolu üzerinde birleştirilme işlemleri tamamlanan uçağın dış cephe tadilatının tamamlanmasının ardından iç dizaynına geçildi. Uçak Kütüphane'nin çocukların hayal dünyasına uygun olarak tasarlanacağını belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ''Yavrularımızın iyi eğitim alması ve kitap okuma alışkanlığını kazanmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda okullarımıza yaptığımız kütüphanelerimizin yanında çocuklarımızın ilgisini artıracak yeni kütüphaneler de inşa ediyoruz. Ben iddia ediyorum ki; bu çalışmalarımız tamamlandığında çocuklarımızın kitap okuma oranı büyük oranda artacak'' diye konuştu. Uçak Kütüphane'nin iç tasarımı için üç yada dört aylık bir süre daha gerektiğini söyleyen Dinç, ''Uçağımızın zeminine Çankırı'nın uydudan çekilmiş fotoğraflarını koyacağız. Bununla birlikte kokpit bölümünü de yeniden inşa edeceğiz. Ömründe hiç uçağa binmemiş bir yavrumuz, uçağa girdiğinde Çankırı üzerinde uçuyormuş gibi hissedecek. Uçağımızın dış cephesinde de çocuklara hitap edecek bir tasarım planlıyoruz. Kuracağımız kütüphane bölümünde büyük ilgi görecek ümit ediyoruz'' diye konuştu. Başkan Dinç, Uçak Kütüphane'nin iç dizayn çalışmalarının ardından çevre düzenlemesi için yapılacağını sözlerine ekledi.
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mart, 2025 11:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Huzurevinde İftara Katıldı

Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda, Vali Yavuz ve eşi huzurevi sakinleriyle sohbet ederek onların taleplerini dinledi. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapılan iftar buluşmasında sıcak ve samimi anlar yaşandı.

İftar sonrası konuşan Vali Yavuz, büyüklerin tecrübelerinin toplum için önemli bir değer taşıdığını belirterek, “Ramazan ayı, paylaşmanın ve gönülleri birleştirmenin en güzel vesilesidir. Bu anlamlı akşamda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve eşi Nurhan Bilgiç de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.