blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bu da ’Karrafting’

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir küme adrenalin tutkunu arkadaş, yıllarca Çoruh Nehri’nde kürek çektikleri botlarını bu kere bin 800 metre rakımda kar üzerinde ’Karrafting’ yaparak kullandılar.

Artvin’deki adrenalin tutkunu bir küme, yıllarca Çoruh Irmağı üzerinde yaptıkları rafting sporuna olan hasretlerini farklı bir aktiflik ile gidermeyi başardı. Türkiye’nin en süratli akan ırmağı olarak bilinen Çoruh Irmağı, bölgedeki barajlar nedeniyle ırmak yatağının büyük bir kısmının göle dönmüş durumda. Çoruh Nehri’nin süratli aktığı periyotlarda Yusufeli ilçesi, rafting sporunun değerli merkezlerinden biriydi. Fakat uzun vakittir rafting sporu yapılamıyordu.

Şort değil, mont giydiler, küreklerini bu kere karda çektiler

Profesyonel sportmenler ve doğaseverlerden oluşan küme, 1800 rakımlı Öğdem Köyü’nde rafting botlarını araçlarının ardına bağlayarak karada adrenalin dolu anlar yaşadı. Çoruh Nehri’nde şortla suya giren küme, bu sefer soğuktan korunmak için montlarıyla bota bindi. Küreklerini suyun akışına nazaran kullanan raftingçiler, bu defa kar üzerinde kürek çekti.

Etkinlik, hem bölgedeki rafting sporunun tekrar canlanmasını sağlamak hem de Artvin’in turizm potansiyelini artırmak için kıymetli bir adım oldu. İştirakçiler, tabiat ile iç içe bir gün geçirirken, tıpkı vakitte rafting sporunun keyfini karada deneyimlemenin tadını çıkardılar.

Sporculardan Mehmet Pelenki, “Hafta sonu aktifliği için arkadaşlar ile Öğdem Köyü’ne geldik. İlçemizde toplumsal aktivitelerin devam ettiğini göstermek ismine buradayız. Bizim için hoş bir anı oldu. Rafting yapmak için her vakit Çoruh Nehri’nde kürek çekiyorduk. Bugün kar üstünde kürek çektik” derken Alper Derdiyok ise “Biz daha evvel Çoruh Nehri’nde bu sporu yapıyorduk. Şu an Çoruh Irmağı göle döndü. Biz de ’Karda bu sporu yapalım’ dedik. İsmini da ’Karrafting’ koyduk. Çok eğlendik, herkese tavsiye ediyorum” sözlerini kullandı.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunspor, 36 yıl önceki kazada ölen teknik adam ve futbolcuları andı

Samsunspor Kulübü, 20 Ocak 1989’da Malatya deplasmanına giderken Havza ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden teknik yönetici, futbolcular ve sürücüsünü merasimle andı.

Türk futbolunun en acı günlerinden birisi olarak tarihe geçen, 20 Ocak 1989’da yaşanan kazada Samsunspor Teknik Yöneticisi Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs sürücüsü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, ekip kaptanı Emin Kar ise yaralanarak sakat kalmıştı. Kazanın 36. yıl dönümünde stadyumda ve Asri Mezarlık’ta merasim düzenlendi. Birinci olarak 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen merasimde futbolcuların heykellerinin bulunduğu anıta çelenk bırakıldı. Hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Nuri Asan’ın kabri başında devam eti.

Zeki Yavru: “Her Ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor”

Her yıl ocak ayında Samsun’un hüzne boğulduğuna dikkat çeken Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, “Bugün topluluğumuz için çok özel bir gün. Yıllar evvel kaybettiğimiz ağabeylerimiz için buradayız. Hepsine gani gani rahmet diliyorum. Her ocak ayınca bu kent hüzne boğuluyor. Yıllar geçse de Samsunspor topluluğu bunu unutmuyor. O günkü üzere onları yâd ediyor. Bizler de bugünün futbolcuları olarak ağabeylerimizin, büyüklerimizin izinde bu formaya en hoş halde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizden sonraki kuşaklar de bunu sürdürecektir. Türk futbolu ve Samsunspor için bu manalı günde birlikte anma programı icra ettik. Bizler, onlar üzere bu kenti temsil etmekten onur, gurur ve memnunluk duyuyoruz. İnşallah bizden sonraki jenerasyon de o ruhla bu camiayı en hoş formda temsil edeceklerdir” dedi.

İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ise “36 yıl evvel bugün kaybettiğimiz futbolcularımız, teknik yöneticimiz, çalışanımız için anma merasimi düzenliyoruz. Birçok atletimiz da bu kazadan olumsuz etkilendi. Birinci olarak stadyumdaki anıtta toplandık. 20 Ocak, Samsunspor için çok acı ve tarihe geçen bir gün. İnşallah bir daha bu türlü bir acıyı Samsunspor ve ülke futbolumuz yaşamaz” diye konuştu.

Tören, duaların okunması ve çelenk bırakılmasının akabinde Kıranköy Mezarlığı’nda devam etti. Mete Adanır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak’ta, Zoran Tomiç de Sırbistan’daki kabirleri başında anıldı.

Anma merasimine ayrıyeten Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, MHP Vilayet Lideri Burhan Mucur, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan’ın yanı sıra Samsunspor futbolcuları Yunus Emre Çift, Soner Aydoğdu ile eski futbolcular, altyapı oyuncuları ve taraftarlar katıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.