Bostanbükü yolu bakım ve genişleme bekliyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ekim, 2019 12:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Bostanbükü yolu bakım ve genişleme bekliyor

Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde 3 bin öğrencinin bulunduğu KYK yurdunun önünden geçen yol köstebek yuvasına dönerken, yolun bakıma alınarak genişletilmesi bekleniyor.
Vatandaşlar Üniversite ile bağlantılı olan ve Karabük Belediyesi sınırları içinde kalan kısmının belediye ekipleri tarafından genişletildiğini, ancak Özel İdaresi sınırları içinde yer alan yolun ise genişletilmediğinden sıkıntılara neden olduğunu ifade ettiler.
Özel İdare sınırları içinde yer alan yolunda genişletilerek, asfaltlanmasını talep eden vatandaşlar yaşanan keşmekeşliğin, 2017 yılından beri devam ettiği söylediler.
Ramazan Bulut isimli vatandaş, köyün içinde yer alan ve 3 bin öğrencinin barındığı yolun bir kısmının hala asfaltlanmamasına anlam veremediklerini kaydederek, “ Üniversiteye de bağlantılı olan yolun yolun, Karabük belediyesi sınırları içinde yer alan kısımları genişletildi. Ancak Özel İdare idaresinde kalan yol ise bir türlü genişletilmedi. Sonuçta burası kamuya mal olan bir yer. Buradaki yolu kapatarak, üst tarafa alınması için bazı çabaların olduğunu duyuyoruz. Yolun genişletilmesinin de bu nedenle yapılmadığını düşünüyoruz. İlla işlerin yapılması için Cumhurbaşkanlığına mı yazmamız lazım. 3 yıldır süren bir keşmekeşlik var. Yurdun karşısında yer alan alanın öğrenciler için cami veya sosyal alan yamak için kamuya açılmasını da talep etmiştik. Ancak o zaman bunu kabul etmeyerek, yeşil alan gösterip hatıra ormanı yapılmıştı. 3 yıl önce yeşil alan yapılan alanı şimdi yeniden yeşil alandan çıkarıp üzerine proje uygulanmak isteniyor. Burada hem yolla ilgili hem de yeşil alan ile ilgili keyfi bir uygulama yapılmaya çalışıldığını düşünüyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin