Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2014 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Boru Patladı, Kentte Sular Kesildi

BARTIN 'da, dün gece su borusunda meydana gelen patlak nedeni ile şehirde sular kesildi. Abdipaşa beldesi Ulupınar mevkiindeki kaynaktan çıkıp 33 kilometrelik boru hattı ile Bartın’a ulaşan su hattının Kirazlı Köprü Barajı mevkiinde dün gece patlak meydana geldi. Bartın şehir merkezinde geceden itibaren sular kesildi. Bartın Belediyesi patlayan su borusunu onarmak için çalışma başlattı. Suların kesik olması nedeniyle vatandaşlar mahalle aralarındaki kavşak suyu çeşmelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ulupınar su isale hattında oluşan patlağın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada, “Boru hattında meydana gelen patlak ekiplerimiz tarafından tespit edilerek onarılmaya başlandı. Patlayan 600'lük boruyu yenisi ile değiştirdik. Arızanın giderilmesi ile birlikte suları vermeye başladık” dedi. Suların depoya basılması ve şehre ulaşmasının yaklaşık 4-5 saat kadar sürebileceği belirtildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangınlara dikkat çekti, ormanı temizledi

Türkiye genelinde son günlerde artan orman yangınlarının önüne geçebilmek için Düzce’de bir vatandaş ormanlarda çöp ve cam şişe paklığı yaparak dikkat çekti.
Son günlerde artan orman yangınları ülke genelinde devam ederken, Düzce‘de de geçtiğimiz gün meydana gelen orman yangını sonrasında vatandaşlar ve devlet bir ortaya gelmiş yangın büyümeden kısa müddette söndürülmüştü. Düzceli vatandaşların daha hassas olmasını isteyen bir aile Güzeldere Şelalesi‘ne giderken yol kenarında bir çok cam şişesinin olduğunu fark etti. Orman yangınları öncesinde insanların hassas olması gerektiğini ve çöplerini ormanın içine atmaması gerektiğini vurgulayan aile güzergah üzerinde onlarca kilo çöp topladı. Kunay ile ilgili yapılan açıklamada, "Ülkemizde yaşanan bu felaket yangınlardan sonra, bir hususa değinmek istedik ve o yüzden bu görüntüyü çekiyoruz. Eşim ile birlikte Güzeldere Şelalesi yolunda bir alana geldik burada oturmak istedik. Bulunduğumuz bölgede çöp, cam, yangını hassas olabilecek şeyler vardı ki bunlardan ötürü yangının çıkmama ihtimali sıfır. Bunları şu an biz toplayacağız. Elimize bir çöp poşeti alacağız eldiven takacağız. Güzeldere Şelalesi yol güzergahını tek tek toparlayıp temizleyeceğiz. Herkesten birebir hassasiyeti ve birebir dayanağı bekliyoruz. Bir hareket başlatalım bu ülkenin bu ormanlarının yanmasının sebebi yalnızca birilerinin yakması değil buraya atılan çöplerde cam şişelerinden de kaynaklanıyor bunlar da bir gerçek. Gelin bunları daima birlikte toplayalım. Bu türlü bir hareket başlatarak daima birlikte bu ülkeyi bu yangınlardan en azından bu biçimde dayanak vererek kurtarmaya çalışalım. Herkesten bu tertibe kendi vilayetlerinde katılmasını bekliyorum" dedi.
Aile orman içerisinde ve Güzeldere Şelalesi güzergahı üzerinde bir çok çöp, plastik şişe, cam şişe, yanıcı olabilecek eserleri tek tek toplayarak çöpe attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin