blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu post için henüz ses dosyası oluşturulmamış.

“Borsada yüksek kazanç” vaadiyle 1 milyon dolar dolandırdılar

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları 1 milyon dolar dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, İstanbul, Sakarya ve Kırşehir'de 6 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, “bilişim sistemleri kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçu çerçevesinde "kendilerini yatırım danışmanı" olarak lanse edip, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik operasyon düzenledi. 10 ay teknik takip yapıldı Şahısların, elde ettikleri suç gelirlerinin bir kısmını kurdukları paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara, buradan da tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına, bir kısmını ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan şirketlere aktardığı 10 aylık teknik çalışma sonrası tespit edildi. Olayla ilgili tespiti yapılan 12 şahıs ile ilgili olarak yürütülen operasyonda, şahısların bu yöntemle Karabük ile birlikte toplam 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 7 kişi tutuklandı Şahısların yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Sakarya ve Kırşehir'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul'da 2, Sakarya'da 3, Kırşehir'de 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, 2 şahsın hali hazırda cezaevinde, 4 şahsın yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 1 şahıs alınan ifadesi sonrasında Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan 5 şahıs ile birlikte hali hazırda cezaevinde bulunan 2, toplam 7 şahıs tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu post için henüz ses dosyası oluşturulmamış.

Alaplı Kent Konseyi’nden Alaplı Belediyespor’a moral kahvaltısı

Alaplı Kent Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Harika Amatör Ligi’nde çaba eden Alaplı Belediye Spor, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak ve moral-motivasyon sağlamak hedefiyle futbolcularla bir ortaya geldi.
Sarı-mavili grup, Ortacı köy Spor ile oynayacağı birinci maç öncesi düzenlenen tertipte buluştu. Kadronun tam takım katıldığı programa; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Savcısı Anıl Öztürk, Jandarma Kumandanı İbrahim Kuzgun, siyasi parti ilçe liderleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, Kulüp Başkanı Hüseyin Oğuz, Teknik Yönetici Emrah Toraman ve amatör spora takviye veren iş insanları katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, yeni dönem gayeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve futbolculara moral aşılandı. Alaplı Belediye Spor idaresi, bu tıp tertiplerin kulüp içindeki dayanışmayı artırdığını belirterek spor topluluğunun kenetlenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, takımın dönem öncesi moral depoladığını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde Alaplı Belediye Spor’u hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Kaymakam Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "2025 döneminde da Alaplı Belediye Spor’un başarılı bir grafik çizeceğine inanıyorum. İtimat ve huzur ortamında, olaysız ve centilmence bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı için Kent Konseyi’ne, idaresine ve Lider Yasin Ören’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.
Program sonunda, Alaplı Belediye Spor’a dayanak veren isimlere Kaymakam Selçuk Köksal ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin