Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ağustos, 2016 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Borçları Yapılandırma Süreci Başladı

Vergi, prim, trafik cezası, öğrenim kredisi, su gibi borçların yapılandırılması için süreç başladı.

Vatandaşın 31 Haziran 2016’ya kadar olan vergi, prim, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi gibi borçlarına yapılandırma imkanı getiren yasa, yürürlüğe girdi. Vatandaş, başvuru yaparak borcunu yapılandırabilecek. Gecikme zammı ve faizi silinip, bunun yerine enflasyon güncellemesi yapılacağı için borç düşecek. İsteyen peşin, isteyen taksitle ödeme yapabilecek.

Yapılandırma başvuruları 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılabilecek. Prim borçlarını yapılandırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurulacak. Vergi, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi borçlarını yapılandırmak için ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden ya da bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılabilecek. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuracak. Emlakvergisi ve su borçları için başvuru adresi ise belediyeler olacak. İsteyen peşin, isteyen taksitli ödeme yapacak. Taksitler, 2 ayda bir ödenecek. Böylece 6 ay taksiti seçen 12, 9 taksiti seçen 18, 12 taksiti seçen 24, 18 taksiti seçen 36 ayda borcunu ödeyecek.

PEŞİN ÖDEME

Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Peşin ödemeler Maliye’ye olan borçlar için 30 Kasım 2016’ya, prim borçları için 2 Ocak 2017’ye kadar yapılacak.

TAKSİTLİ ÖDEME

Ana para + yurt içi ÜFE’ye göre hesaplanan tutar; 6 taksit için (1,045), 9 taksit için (1,083), 12 taksit için (1,105), 18 taksit için (1,15) katsayısı ile çarpılacak ve bulunan rakam taksit sayısına bölünmek suretiyle 2’şer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı hesaplanacak. İlk taksit ödemesi Maliye’ye olan borçlar için 30 Kasım 2016’ya, prim borçları için 2 Ocak 2017’ye kadar yapılacak.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME İMKANI:

Borçların kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkün. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibariyle borç ödenmiş olacak. Kredi kartıyla bir veya birden fazla taksit ödenebilecek. Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte otomobil ile motosiklet carpisti 1 olu mEfAxOn2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde Karabük-Bartın karayolu Eflani yol Kavşağı’nda meydana geldi. H.B.Y. (24) idaresindeki 18 ABD 601 plakalı otomobil, Karabük istikametinden Bartın yönüne seyir halindeyken, Eflani ilçesi istikametinden kavşağa girmek isteyen Ahmet Çakır (56) yönetimindeki 78 AAS 979 plakalı motosikletle çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrularak ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Ahmet Çakır, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çakır burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin