Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’ya Çin Halk Cumhuriyeti tarafından manyetometre cihazı kuruldu

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Bolu’ya kurulan manyetometre cihazı ve Çin Sismo-Elektromanyetik Uydusu ile Bolu’daki sismik hareketler, hem karadan hem de uzaydan takip edilecek.
Bolu’nun Musluklar köyünün yüksek bir noktasına Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması projesi kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından manyetometre cihazı kuruldu. Proje, Asya - Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı arasında gerçekleştirildi. Kurulumu tamamlanan istasyon, AFAD Deprem Dairesi Bşk. Prof. Dr. Aykut Akgün, Prof. Dr. Bahadır AKTUĞ ile AFAD İl Müdürü Ümit Doğan ve Çin’den gelen uzmanlar tarafından incelendi. Çinli uzmanlar, kurulumu yapılan sistem hakkında bilgi verdi.

"Çin Halk Cumhuriyeti ekibinden istasyonla ilgili detaylı bilgi alınmıştır"
Bolu AFAD İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede, "Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile Başkanlığımız arasında yürütülen ‘Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması’ projesi kapsamında iyonosfer, hem karadan jeodezik yöntemler ve iyonosonda ve benzeri donanımlarla hem de 2018 yılında fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydusu ile uzaydan izlenmesi ve elde edilen verilerin depremlerle ilişkisinin incelenmesi öngörülmektedir. Söz konusu proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti tarafından temin edilen 1 (bir) adet manyetometre cihazı kurulmuştur. Sistemin kurulumu yapan Çin Halk Cumhuriyeti ekibinden istasyonla ilgili detaylı bilgi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Cadde ve Sokakları Kadınlara Emanet

İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçeveasinde Karabük Belediyesi'nde çalışmaya başlayan 38 kadın personel cadde ve sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.

Karabük Belediyesi, İUP çerçevesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 38 kadın personeli Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlattı. Kadın temizlikçiler kentin farklı cadde ve sokaklarını kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürme imkanı yakalıyor.

Kadınların hayatın her alanında yer aldığını belirten kadınlar, bu imkanı sağlayan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'ya teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Çiğdem Bozkurt, "Bu işi çok beğendik biz. Belediye başkanımıza öncelikle kadınlara böyle imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü gerçekten de ihtiyacımız vardı. Zaten sokaklarımız tertemiz. Hiçbir yerinde bir şey yok ama kadın eli değdi mi başka güzel oluyor. Her yer çiçek gibi" dedi.

Çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Bozkurt, programın devam etmesini istediklerini belirtti.

Eşi ile birlikte işe girme imkanı bulan Songül Türe, çocuklarının eğitimi için girdikleri işin kendilerini rahatlattığını ifade ederek, erkeklere göre daha detaylı temizlik yaptıklarını söyledi.

Türe, kadının gücünü her alanda göstermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.