Boluspor personelinin maliyetlerini iş insanları karşılayacak - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Boluspor personelinin maliyetlerini iş insanları karşılayacak

Ekonomik anlamda zor zamanlar geçiren Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor’da yeni bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Bolu’da faaliyet gösteren her bir firmanın, bir personelinin maaş ve giderlerini karşılaması hedefleniyor.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, son zamanlarda icra ve giderler karşısında zor zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Savaş Abak, Boluspor’un borç yükünün çoğunu karşıladığını ifade ederek, yaklaşık 80 milyon TL borç ödediğini açıklamıştı. Kırmızı beyazlı takım, profesyonel A takım olmasa bile 80 kişinin maaşını ödemekle yükümlü.

Boluspor hayata geçirdiği projeyle, kentte bulunan büyük firmaların desteğini almayı hedefliyor. Kulüp, her ay bir personelinin giderlerinin karşılanması konusunda firmalardan destek isteyecek. Bu kapsamda harekete geçen Boluspor Başkanı Savaş Abak, yönetim kurulu üyeleri Ergün Söbütay ve Muhterem Hevesker, ilk olarak nakliye ve inşaat şirketi sahibi iş insanı İlhan Bilen ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk’ü iş yerinde ziyaret etti. Ziyarette Öztürk, her ay Boluspor’da görev alan bir personelin maaşını karşılayacağının sözünü verdi.

“Her ay 1 personelin giderlerini karşılayacağımızın sözünü verdik”

Mehmet Öztürk, ziyarette yaptığı açıklamada, “Boluspor Başkanımız Savaş Abak ve yönetim kurulundaki arkadaşları bizleri ziyarete geldi. Ziyaretlerinden memnun kaldık. Başlattığı kampanyaya da destek olmak üzere elimizden gelenin fazlasını yapacağımızın sözünü verdik. Kampanya da çok güzel. Boluspor’umuzun zor şartlarda. Biz de bunu çok uygun gördük. Bir tane personelimizin bundan sonra maaş ve giderlerini inşallah nasip olursa biz karşılayacağız. Tabii Boluspor bizim göz bebeğimiz. Savaş başkanımız zaten elinden geleni yapıyor. İnşallah play-offlara doğru gidiyoruz. Bundan sonra da Boluspor’a başarılar diliyoruz. Tekrar belirtmek isterim ki, diğer iş insanlarının da bu kampanyaya destek vermelerini rica ediyorum. Boluspor bizim takımımız” dedi.

Savaş Abak, firma yetkililerine teşekkür etti

Firma yetkililerine teşekkür eden Savaş Abak ise, “Sizlerin de bildiği gibi biz Trendyol 1. Ligdeyiz. Kulüplerin A takım harici yaklaşık 60 ile 110 kişi arası personeli var. Bizim kulübümüzün de yaklaşık 80 personeli var. Aşçısı, temizlikçisi, stadyum görevlileri, çim saha çalışanı ve fizyoterapistler olmak üzere kulübümüzde yaklaşık olarak 80 personel var. Mehmet ve İlhan ağabeyler geçen görüştüğümüzde sağ olsunlar bize destek vermişlerdi. ’1 yıl boyunca 1 personelin ücretini biz ödeyelim’ dediler. İlhan Bilen ve Mehmet Öztürk’e ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin