blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’nun dört bir yanından arı kursuna yoğun ilgi

Bolu’nun dört bir yanından gelen kursiyerlerin katıldığı arıcılık kursunda, teorik ve uygulamalı eğitimlerle kesime donanımlı arıcıların kazandırılması hedefleniyor.
Seben İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seben Halk Eğitimi Merkezi, Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği ve Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu iş birliğinde düzenlenen "Arıcılık Kursu", Bolu’nun dört bir yanından gelen kursiyerleri ağırlıyor. Kurs programı 28 Mayıs’a kadar devam edecek. Teorik ve pratik eğitimlerin bir ortada sunulduğu kurs kapsamında, arıcılık kesimine ilgi duyan vatandaşlara alanında uzman eğitmenler tarafından kapsamlı bilgiler veriliyor. Kurs mühletince kursiyerlere; arıcılık gereçleri ve bal arısı ırkları, koloni sistemi, mevsimsel bakım ve kışlatma prosedürleri, bal ve öteki arı eserlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sıhhati üzere bahislerde eğitimler sunuluyor. İştirakçiler, aldıkları teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de alanda tecrübe kazanma imkânı buluyor. Kursun maksadı, ilçede arıcılık potansiyelini artırmak ve kesime donanımlı arı üreticileri kazandırmak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma’da ilk kez yapılacak olan YKS sınavı için toplandılar

Çaycuma’da 2025 yılında birinci sefer gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi hazırlıklar sürat kazandı. İmtihanın inançlı, nizamlı ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi emeliyle, "YKS Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, imtihan öncesi, sırası ve sonrasına ait alınması gereken güvenlik, ulaşım, sıhhat ve tertip önlemleri ayrıntılı biçimde ele alındı. Bilhassa imtihan merkezlerinin nizamı, trafik akışının sağlanması, acil durum planları ve engelli adaylara yönelik özel düzenlemeler gündemde yer aldı.
İlçede birinci defa yapılacak imtihanın sıkıntısız biçimde tamamlanması için kurumlar ortası uyumun büyük değer taşıdığı vurgulandı. Toplantıya, imtihanla ilgili vazife alacak kurum amirleri, güvenlik güçleri ve mahallî yöneticiler katıldı.
Kaymakam Adem Kaya, imtihanın ilçede birinci sefer yapılacak olmasının büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin imtihan sürecini en sağlıklı formda geçirmeleri için tüm önlemleri alıyoruz. Bu süreci, tüm kurumlarımızla iş birliği içinde yürüteceğiz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin