Reklam
Reklam

Bolu’da tiftik keçisine 3 milyon liralık destek

boluda tiftik kecisine 3 milyon liralik destek JmH6Umjb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Ankara (Tiftik) keçisini muhafaza ve ıslah çalışmaları kapsamında Bolu’nun Seben ilçesinde 500 baş keçi üretilecek. Seben’de 2025 yılında üretilmesi planlanan 7 bin 157 kilogram tiftik için toplam 3 milyon 130 bin 496 lira takviye sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Ülkesel Projesi” kapsamında, 2005’ten beri Kırıkkale ve Siirt’te sürdürülen tiftik keçisi müdafaa çalışmaları, 2023’te Bolu’nun Seben ilçesinde de başlatıldı. Seben’de 5 üreticiye ilişkin 500 tiftik keçisi muhafaza altına alınırken, sistemli dayanak ve ıslah çalışmaları da yürütülüyor.

3 milyon 130 bin 496 lira destek

2025 yılı prestijiyle, Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında gen kaynaklarının korunmasına yönelik projeyle hayvan başına 600 lira dayanak verilecek. Ayrıyeten üreticilere, ürettikleri tiftiğe kilogram başına ödeme yapılacak. Bu kapsamda, Seben’de 2025 yılında üretilmesi planlanan 7 bin 157 kilogram tiftik için toplam 3 milyon 130 bin 496 lira takviye sağlanacak. Yıl içinde doğacak oğlaklar için ise üreticilere 300 ila 600 lira ortasında değişen ölçülerde ek takviye verilecek.

Yetkililer, tiftik keçisinin tarihi ve ekonomik açıdan değerli bir gen kaynağı olduğunu, projeyle hem hayvan varlığının korunmasının hem de üreticinin desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

kastamonuda uyusturucu operasyonu 2 gozalti G9BbTnvT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.

Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin