Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ağustos, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da restoranlara şok kontrol

Bolu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımları 10 takım 21 çalışanla geçtiğimiz gün besin kontrollerine başladı. Kent merkezinde ve ilçelerde yapılacak olan kontrol 14 gün sürecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı “Tarladan - Çiftlikten Sofraya Besin Güvenilirliği" prensibi ile besin güvenilirliğinin aktif ve sürdürülebilir bir halde devam etmesi maksadıyla 81 vilayette eş vakitli kontrol seferberliği başlatıldı. Bolu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımları de kontrollere 21 Ağustos tarihinde başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan kontrollerde 10 grup 21 işçi vazife yapacak. Kontrol çerçevesinde lokanta, restaurant, kafe, dönerci, fast-food, otel üzere toplu tüketim yerlerinde denetim yapılacak. Denetim edilecek olan alanlarda izlenebilirlik koşullarını sağlayıp sağlamadığı, taban teknik, hijyenik ve koruma kaidelerine uyulup uyulmadığına yönelik besin kontrolleri gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İnceciköz’e manda yoğurdu ikram ettiler

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz önderliğindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde incelemelerde bulundu.
Heyet, Zonguldak Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Çaycuma İlçe Lideri Birol Yiğit ile bakanlık temsilcilerinin eşlik ettiği program kapsamında "Aynur Abla" markasıyla yöresel eserler üreten Aynur Çakar’ı ziyaret etti. Çakar, Çaycuma Manda Yoğurdu ve kestane balı başta olmak üzere doğal ve organik eserlerini heyete tanıtarak brifing sundu.
İnceciköz, ziyaret sırasında Çakar’ın mandacılık, turizm ve yöresel eserlerin geliştirilmesi alanlarındaki çalışmalarını yakından inceledi.
Ziyaretin akabinde heyet, bölgenin kültürel miraslarından biri olan Kadıoğlu köyündeki mozaikleri incelemek üzere köye yöneldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin