Bolu’da ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda grup sevk edildi. Yangına karadan grupların müdahalesi sürerken, bölgeye helikopter dayanağı talep edildi.
Yangın, öğlen saatlerinde Bolu merkez ilçeye bağlı Pelitçik köyü yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve AFAD grupları sevk edildi. Köylülerin de su tankerleriyle söndürmeye takviye verdiği yangın denetim altına alınmaya çalışılıyor. Havadan müdahale için helikopter desteği istendi. Yangının duyulması üzerine bölgeye giden Saççılar Köyü Muhtarı Cemal Öztürk, “İlk evvel orman teşkilatı görmüş. Köylere verilen su tankları çok işe yarıyor. Bir yıl içince burada 3 yangın oldu ve yangınlara onlar müdahale etti. İtfaiye geldi, giremedi. Hala tanklar söndürüyor, bir tane arazöz var, birinci müdahaleyi yapan onlar” dedi.


Bolu’da ormanlık alanda yangın başladı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

