Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da orman yangınına müdahale sürüyor: 100 hektarlık alan yandı

Bolu’da çıkan orman yangınına ilişkin bilgi veren Vali Erkan Kılıç, 100 hektarlık alanın yandığını, havadan 6 helikopterin söndürme çalışmalarına destek verdiğini söyledi.
Göynük ilçesine bağlı Bekirfakılar Köyü mevkiinde saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Karadan ve havadan yangına müdahale sürerken bölgeye gelen Bolu Valisi Erkan Kılıç, "12.30 sıralarında Göynük ilçesi Bekirfakılar Köyü’nde orman yangını başladı. Çıkış sebebini henüz bilmiyoruz. Yangını söndürmek için ekiplerimiz seferber halinde. Hava desteği istedik. Şu an 6 helikopter Sünnet Gölü’nden su alarak yangına müdahale ediyor. Dozer ve diğer iş makineleri bölgede. Yakın yerler tahliye ediliyor. Can anlamında bir kaybımız yok. En kısa sürede yangını söndürmeye hedefliyoruz. 2 mahalle, 1 köy merkezi tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgeyi takip ediyoruz. Rüzgar zorluk çıkartıyor. Şu ana kadar 100 hektarlık alan yandı, bu miktar artabilir. Uçakta istedik" diye konuştu.
Öte yandan yangın, dron ile havadan görüntülendi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da ’Köklerimiz İzinde Kültürel Miras Yolcuğu Projesi’

Samsun’da ’Köklerimiz İzinde Kültürel Miras Yolcuğu Projesi’ ile Türkiye’nin sahip olduğu kültürel mirası yeni jenerasyonlara aktarmak ve yaşatmak maksadıyla Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde program düzenlendi. Programda 76 lise öğrencisi, çeşitli atölyelerde sanatsal çalışma ve Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, UNESCO iş birliğiyle yapılan aktiflik birinci olarak Samsun kültürünü yansıtan kıyafet defilesiyle başladı. Ardından konuşmalara geçildi. Birinci olarak konuşan Samsun Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece akademik başarıyı önceleyen değil; köklerinden beslenen, kültürel kodlarına sahip çıkan, kıymetleriyle var olan bireylerin yetişmesini amaçlayan bütüncül bir yaklaşımı ortaya koymaktadır. Yeni model; öğrencilerimizin ulusal kültürünü özümseyen, birebir vakitte kozmik seviyede kendini tabir edebilen bireyler olarak yetişmesini hedeflemektedir. Bu bağlamda kültürel miras şuuru, artık eğitim sistemimizin vazgeçilmez bir kesimidir. İşte bu anlayışla hayata geçirilen bu manalı aktiflik, öğrencilerimizin geçmişi sırf öğrenmekle kalmayıp tıpkı vakitte deneyimleyerek, hissederek ve içselleştirerek geleceğe taşımasına imkân sunmaktadır" dedi.

Bizim kendi kültürümüzü tanıma fırsatı elde edecekler"
Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, "Ülkemizin sahip olduğu varlıklı kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak gayesiyle, kültürel bilince katkı sağlamak hedefiyle Ulusal Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, UNESCO iş birliğiyle bir aktiflik yaptık. Aktiflik kapsamında 2 farklı okuldan öğrenciler tespit edildi. 76 öğrenci, kurum binamız içerisindeki 14 atölyede çalışma yaptı. Örneğin ebru, seramik, cam üzere atölyelerde sanatsal çalışmaları deneme fırsatı buldular. Bizim kendi kültürümüzü tanıma fırsatı elde edecekler" diye konuştu.

"Yeni bir bakış açısıyla tekrar sınıflarımıza katmaya başladık"
Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış Alakalar Genel Müdürü Tuba Korkmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizlerin çok hoş bilgiler öğreneceğinizi, bu bilgileri hayatınızda uygulayacağınıza eminim. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni yeni bir bakış açısıyla tekrar sınıflarımıza katmaya başladık. Tahminen geç kalınmış olabilir, program dört dörtlük olmayabilir ancak her gün gelişme içerisindedir. Öğrencilerimizin takviyesi, öğretmenlerimizin sahiplenmesiyle bu program çok daha ileri gidecektir" biçiminde konuştu.

"Farkındalık oluşturma yönelik"
UNESCO Türkiye Ulusal Komitesi Lideri Prof. Dr. Öcal Oğuz ise "UNESO programlarını Türkiye ile buluşturmaya, tanıştırmaya, kaynaştırmaya, farkında varılanları, uygulanabilir olanlar hayata geçirmek için faaliyetler yürütüyoruz. Bizim yapıp ettiklerimizin tamamı icra eden, yapan yöneten kurumlara, bir fikir vermeye, farkındalık oluşturmaya yöneliktir" sözlerini kullandı.
Etkinlik öğrencilerin atölye çalışmaları ile son buldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.