Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ağustos, 2023 19:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ilk kez düzenlenen “Ultra Abant Koşusu”na 600 sporcu katıldı

Bolu’da ilk defa düzenlenen 4 farklı parkurdan oluşan ‘Ultra Abant Koşusu’ 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Doğasıyla adından söz ettiren Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı 600 sporcuya ev sahipliği yaptı. Bolu’da ilk defa düzenlenen ‘Ultra Abant Koşusu’ yoğun ilgi gördü. 4 farklı parkurdan oluşan koşuda, 6 kilometre göl koşusu, 18 kilometre Orman Koşusu, 33 kilometre Nilüfer Çiçeği Koşusu ve 62 kilometre de Ultra Abant Koşusu yer aldı. Sporcular geniş parkur alanlarında kıyasıya mücadele etti.

“Yaklaşık 600 sporcu, bu doğa cennetinde bizlerle birlikte oldular”
Ultra Abant Koşusunun düzenlenmesinde öncü olan Polat Dede, “Ultra Abant yarışını bu sene ilk kez, Abant Gölü Milli Parkı’nda düzenledik. Bu sene yaklaşık 600 sporcu, bu doğa cennetinde bizlerle birlikte oldular. Buraya gelen sporcularımıza çok teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir yarıştı. Bizim yarışımız bu sene 4 farklı parkurda yapıldı. 6 kilometre Göl Koşusu, 18 kilometre Orman Koşusu, 33 kilometre Nilüfer Çiçeği Koşusu ve 62 kilometre de Ultra Abant Koşusu yer aldı. Yaklaşık 600 sporcu katılım sağladı. Biz başlangıç yaptık, önümüzdeki senelerde buradaki sayıyı bin 500 kişilere çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Koşuya katılan bir kadın sporcu ise, “Çok güzel ve keyifliydi. Abant parkuru çok güzel herkese tavsiye ederim. Devamlı koşuyorum, buranın çok güzel bir doğası, patikası var. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Temmuz, 2025 15:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şahin ve Keskinkılıç’tan Yangınla Mücadeleye Teşekkür

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük’ün Kahyalar köyü kırsalında çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunarak yangınla mücadelede görev alan tüm kahramanlara minnet ve şükranlarını sundular.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, yangının çıkmasının ardından 4 helikopter, 174 kara aracı ve 481 personelin canla başla müdahalede bulunduğunu belirterek, "Yangın büyük ölçüde etkisini yitirse de, ormanlarımızı koruma mücadelemiz gece gündüz demeden devam ediyor. Bu mücadele, Karabük’ün yüreğiyle veriliyor" dedi.

Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale edildiğini ifade eden Şahin ve Keskinkılıç, , sahadaki ekiplerin yangını en kısa sürede tamamen kontrol altına almak için büyük özveriyle çalıştığını kaydetti.

Açıklamanın devamında, yangınlara karşı mücadelede görev alan tüm kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve kendi imkanlarıyla destek veren vatandaşlara teşekkür eden Şahin ve Keskinkılıç, "Bir haftadır ilimizde devam eden yangınlara karşı, gökyüzünde, karada, cephe hattında ter döken kahramanlarımızın her biri birer destan yazıyor" diyerek, bölge halkının fedakarlığına da dikkat çektiler.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza eylesin" temennisinde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin