blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu’da cezaevlerinden 172 şikayet geldi: TBMM heyeti yerinde denetlendi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Kurulu, Bolu’daki F ve T Tipi cezaevlerinden gelen 172 şikayet üzerine kente gelerek incelemelerde bulundu. Mahkumların barınma, sıhhat ve toplumsal koşullarını yerinde denetleyen Komisyon Başkanı Mustafa Alkayış, "Cezanın insan onuruna yakışır bir halde infaz edilmesi gerekiyor" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na bağlı Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Kurulu üyeleri, Bolu’da bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulundu. Alt Komisyon Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış başkanlığındaki heyette, Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, İstanbul Milletvekilleri Kadri Enis Berberoğlu ve Adem Yıldırım, Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ile Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez yer aldı.
Bolu’ya gelen komite üyeleri birinci olarak Bolu Valisi Abdulaziz Aydın’ı makamında ziyaret ederek kentteki cezaevi yapıları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Aydın’ın makamındaki görüşmenin akabinde heyet, iki ceza infaz kurumuna giderek çeşitli ünitelerde inceleme gerçekleştirdi. Heyet, mahkum ve tutukluların barınma, sıhhat, toplumsal faaliyet ve güvenlik kurallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi alırken, cezaevi idaresiyle de kıymetlendirme toplantısı yaptı.
İncelemelerin akabinde Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Alt Komisyon Başkanı Mustafa Alkayış, "Eğer tutuklu ise yargılama boyunca şayet hükümlü ise mahkemenin verdiği cezanın insan hak ve hürriyetineyakışır bir formda, insan onuruna yakışır bir formda infaz edilmesi gerekiyor. Bu infazın sonucunda da cezası infaz edilen kişinin mümkün olduğu kadar hak ve hukukunun korunması gerekiyor. O yüzden de hukuku geliştirmek, devletin faaliyette bulunduğu her alanda kukun tam, olgun bir formda uygulanmasını sağlamak üzere bir sorumluluğumuz var" dedi.
Şehir kent cezaevlerini denetlediklerini söz eden Alkayış, "Komisyonumuz birinci başta Sincan Cezaevi yerleşkesini ziyaret etti. Daha sonra Diyarbakır, Midyat, Mardin, Erzurum ve Erzincan infaz kurumlarını ziyaret ettik. Tekrar 12 Mayıs tarihinde Sincan Cezaevini incelemek için bir daha ziyaret ettik. Dün Düzce Cezaevindeydik. Bu günde Bolu’dayız. Yerinde yapılan çalışmaları incelemek istiyoruz. Buradan 172 tane müracaat oldu çeşitli alanlarda. Müracaatların niteliği ve kapsamıyla ait milletvekili arkadaşlarımızla bir arada günün birinci saatlerinden beri incelemelerde bulunduk. Kurulumuz bütün siyasi partilerden oluşan temsilcilerdenoluşuyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Ceza ve TevkifevleriGenel Müdürlüğü ve paydaş kuruluşlarla çalışma yapacağız. Komitemizde konuşacağız ve bunu bir rapora dönüştüreceğiz. Raporu da komitemize sunacağız" tabirlerini kullandı.
Mustafa Alkayış son son olarak şu tabirlere yer verdi:
"İnsan hakları konusu her yerde söylüyoruz, duran değil dinamik bir alan. Her gün beklentiler artıyor. Bu saha kendini yeniliyor. Bizlerde beklentilere uygun olarak, parlamento olarak beklentilere uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmaların hayırlara verile olmasını temenni ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin