Reklam
Reklam

Bolu’da “baharın müjdecisi” kardelenler yüzünü erken gösterdi

boluda baharin mujdecisi kardelenler yuzunu erken gosterdi FIWIDpIZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde “baharın müjdecisi” kardelenler, hava değişimleri nedeniyle bu yıl 3 hafta erken çiçek açtı. Koruma altındaki bu türü koparanlara 2026 yılı itibarıyla uygulanacak idari para cezası ise 699 bin 245 lira olarak belirlendi.

İlçede son dönemde yaşanan ani hava değişimleri doğayı da etkiledi. Genellikle şubat ayı sonu ile mart başında toprak yüzeyine çıkan kardelenler, bu yıl takvimden yaklaşık 3 hafta önce uyanarak bölgeye renk kattı.

Kardelen soğanlarını söken veya çiçeklerini koparanlara uygulanan idari para cezalarında da ciddi artışa gidildi. Son 5 yıl içerisinde 7 kat artırılan ceza miktarı, 2026 yılı itibarıyla 699 bin 245 lira olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin