blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da 850 minik öğrenci hem eğlendi hem de öğrendi

Bolu’da ‘Muhteşem Çocuk Şenliği’ aktifliğine katılan 11 ilkokuldan 850 minik öğrenci, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde çeşitli fizikî ve zihinsel aktivitelerle hem eğlenip hem öğrendiler.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Bolu Valiliği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) iş birliğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenen Çocuk Şenliği, yüzlerce öğrencinin iştirakiyle gerçekleştirildi. Şenlik, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Sahası’nda yapıldı. Aktiflikte, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 11 ilkokuldan, toplam 26 şubede tahsil gören yaklaşık 850 üçüncü sınıf öğrencisi yer aldı. Şenlikte çocuklara yönelik olarak dört ana başlıkta etkinlikler düzenlendi. Hareket eğitimi oyunları, çeşitli etkinlikler, zeka oyunları ve iş birliği/takım oyunları etkinlikler ortasında yer aldı. Öğrenciler, çeşitli fizikî ve zihinsel aktivitelerle hem eğlenip hem öğrendiler. Çocuk Şenliği, öğrencilere toplumsal etkileşim, fizikî gelişim ve eğlenerek öğrenme imkanı sundu.

"Çocuk keyifli etmek çok farklı bir şey"
Projenin akademik yürütücülüğünü yapan BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Kısmı Dr. Öğr. Üyesi Devrim Bulut, "Biz üniversite olarak harika çocuk şenliği diyoruz buna. İlkokul 3.sınıfların iştirakiyle her sene düzenlenen bu yıl 6’ncısını yaptığımız çocuk şenliği. Bu sene 11 tane okulumuz, 30 şubemiz katıldı. Keyifli bir tertip. Çocuk keyifli etmek çok farklı bir şey" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.