Bolu’da yağlık ayçiçeği hasadı başladı. Bolulu çiftçilerin bu yıl 23 bin 500 dekar alanda ektiği ayçiçekler, düzenlenen tarla günü aktifliğiyle hasat edilmeye başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Tarım Yerlerinin Kullanımının Aktifleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Bolu Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Karamanlar köyünde tarla günü aktifliği düzenlendi. Yağlık Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde Karamanlar köyünde yetiştirilen ayçiçeklerinin hasadı, protokol üyelerinin katıldığı merasimle başladı. Aktiflikte bu yıl vilayet genelinde 930 paket tohumun 415 üreticiye dağıtıldığı ve 23 bin 500 dekar alanda ekim yapıldığı belirtildi. Bu üretimden 5 bin 900 ton eser ve yaklaşık 141,7 milyon TL’lik ekonomik kıymet elde edilmesi hedeflendiği kaydedildi. Hasat merasiminde biçerdövere binen Vali Abdulaziz Aydın, birinci ayçiçeklerini biçerek hasadı başlattı.
Törene Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, AK Parti Bolu Vilayet Lideri Suat Güner ve çok sayıda davetli katıldı.