Reklam
Reklam
boluda 15 yasindaki cocugu olduren 13 yasindaki sanik hakim karsisinda LW1bu8yh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Aralık, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da 15 yaşındaki çocuğu öldüren 13 yaşındaki sanık hakim karşısında

Bolu’da parkta çıkan arbedede 13 yaşındaki çocuğun, yumruklu saldırısı sonucu hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın (15) vefatına ait açılan davanın birinci duruşması görüldü. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk ortasında çıkan hengamede aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın vefatına ait davanın görülmesine başlandı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, sanıkların yaşının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi.

Duruşmada, ’kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık S.Ş. (13) ile isimli denetim kuralıyla özgür bırakılan tutuksuz sanık E.Y. (14) savunma yaptı. Mahkeme heyeti, olayla ilgili İsimli Tıp Kurumu’ndan talep edilen raporun beklenmesi ve belgedeki eksikliklerin giderilmesi maksadıyla duruşmayı 21 Ocak 2026 tarihine erteledi.

“Yanındayız Ömüş”

Öte yandan, hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ailesi, yakınları ve arkadaşları duruşma mühletince Bolu Adliyesi önünde bekledi. “Yanındayız Ömüş” yazılı pankartlar taşıyan küme, duruşma çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı.

“Üstümüze düşeni yapıyoruz”

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan ailenin avukatı Alper Coşkun, tüzel sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti. Coşkun, “Adli tıptan bir üst rapor talebi oldu. Onun dönüşünü bekleyeceğiz. Birinci raporda istediğimiz üzere gelirse rastgele bir problem yaşamayacağız. Sonrasında da tüzel süreç tamamlanacak. Sanığın beyanlarıyla ilgili de, herkesin anayasal savunma hakkı var aslında. Natürel ki karşı tarafın vekilleri de olması gerektiği üzere savunmalarını yapıyorlar. Biz de üstümüze düşeni yapıyoruz. Bu olay aydınlatılacaktır. Birkaç tane eksik konu vardı onların tamamlanması için mahkeme orta karar verdi. Mahkeme 21 Ocak tarihine ertelendi. Raporlar 21 Ocak’a kadar tamamlanırsa süreç daha da hızlanacaktır. Birkaç tane dinlenmeyen şahit vardı onlar da tamamlandıktan sonra önümüze bakacağız” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin