blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu semalarında ’cayrokopter’li takip: 120 bin lira ceza

BOLU (İHA) – Bolu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları, cayrokopter dayanaklı trafik kontrolü gerçekleştirdi. Bilhassa emniyet şeridini ihlal edenler, jandarmanın ’gökyüzündeki gözünden’ kaçamadı.

İl Jandarma Komutanlığı, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Dokümanı maksatları doğrultusunda, trafik kazalarını önlemek emeliyle kontrollerini artırdı. Bu kapsamda, Jandarma Havacılık Komutanlığına ilişkin cayrokopter ile ağustos ayı içerisinde Anadolu Otoyolu ve D-750 kara yolu güzergahlarında denetimler yapıldı. Havadan yapılan kontrollerde, zarurî haller dışında emniyet şeridi ve banketleri kullanan, şerit üzerinde duraklama ve park yapan, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan araç ve şoförler tespit edilerek cezai süreç uygulandı.
120 bin lira ceza kesildi
Denetimlerde toplam bin 378 araç sorgulandı, 23 şoföre süreç yapıldı. Uygulanan cezaların toplam meblağı ise 120 bin 847 lira oldu. Trafik yoğunluğunun olumsuz tesirlerini en aza indirmek, ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçmek emeliyle yapılan cayrokopter dayanaklı kontrollerin önümüzdeki periyotta de aralıksız süreceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

Samsun’da nakliyat şirketi sahibi eski ortağı ile oğluna silahlı saldırı düzenleyerek ağır yaralayan eski ortakları yargılandığı mahkemece toplam 22 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi’nde bulunan Nakliyatçılar Sitesi Kamyon Garajı’nda 28 Ocak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, nakliyat şirketi sahibi Suat Tüfekçi (73) ve oğlu Osman Tüfekçi (45) kendilerine ait işyerinin yazıhanesinde eski ortakları Halit Sincak’ın (59) silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan baba-oğul Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Silahlı saldırıyı düzenleyen Halit Sincak Atakum ilçesinde olayda kullandığı tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alınarak 29 Ocak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halit Sincak hakkında Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sona erdi. Mahkeme Sincak’ı Suat Tüfekçi’yi öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl 5 ay, Osman Tüfekçi’yi öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl ve ruhsatsız silahtan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 22 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin