Bolu Dağı Tüneli’nde yapılan çalışmalar kara yolundaki trafiği artırdı
TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde, 31 Ekim’e kadar hafta içi her gün yapılan çalışmalar nedeniyle sürücüle kara yolunda yoğunluk oluşturuyor. Oluşan yoğunluk havadan görüntülendi.
TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde yürütülen bakım ve tamir çalışmaları nedeniyle, 31 Ekim’e kadar hafta içi her gün 10.00 ile 15.00 saatleri ortasında İstanbul istikametinin trafiğe kapatılması şoför yoğunluğuna neden oldu. Şoförlerin D-100 kara yoluna yönlendirilmesiyle birlikte bilhassa Abant Kavşağı ve Bolu Dağı rampalarında araç yoğunluğu yaşandı. Trafik havadan görüntülendi.
KBÜ’de Mısır ve Ürdün Üniversiteleriyle Erasmus+ Kapsamında iş birliği görüşmeleri
Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ KA171 Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde Mısır ve Ürdün’den gelen akademisyenleri ağırladı. Ziyaret kapsamında, iki ülkenin üniversiteleriyle akademik iş birliği ve ortak projelere dair temaslarda bulunuldu.
Mısır Benha Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdelfattah Selim ve Ürdün Al-Balqa Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Rafi Al-Njadat, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile bir ortaya geldi.
Görüşmede, üniversiteler ortası akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi, ortak bilimsel projelerin geliştirilmesi ve öğrenci ile akademisyen değişimlerinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Erasmus+ programının memleketler arası akademik bağlantıları geliştirmede değerli bir köprü vazifesi üstlendiğini söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise Karabük Üniversitesi’nin memleketler arası projeler ve Erasmus+ faaliyetleriyle dünya üniversiteleri ortasında daha görünür hale geldiğini söz etti.
Konuk akademisyenler Prof. Dr. Selim ve Dr. Al-Njadat da Karabük Üniversitesi’ne gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, ortak akademik çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.