karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
bolu belediyesi sehri gul bahcesine donusturdu 561 bin gul ekildi REegijGr
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu Belediyesi şehri gül bahçesine dönüştürdü: 561 bin gül ekildi

Bolu Belediyesi grupları tarafından orta refüjlere ve dönel kavşaklara dikilen 561 bin gül, kentte görsel bir şölen oluşturdu.
Bolu Belediyesi, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra peyzaj çalışmalarını da sürdürüyor. Kentin estetik görünümüne katkı sunmak gayesiyle, bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından cadde ve bulvarlardaki orta refüjlere ve dönel kavşaklara çok sayıda gül dikildi. Son 5 yılda dikilen güllerle birlikte toprakla buluşan gül sayısı 561 bin oldu. Farklı renklerdeki güllerin açmasıyla birlikte kent adeta bir gül bahçesine dönüştü. Güller, oluşturdukları görsel şölen ve güzel kokularıyla hem yayalardan hem de trafikteki şoförlerden tam not aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü grupları, yaz boyunca kentin hoşluğuna hoşluk katan güllerin bakım ve sulamasını yaparak canlılıklarını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin