Bolu Belediyesi şehri gül bahçesine dönüştürdü: 561 bin gül ekildi
Bolu Belediyesi grupları tarafından orta refüjlere ve dönel kavşaklara dikilen 561 bin gül, kentte görsel bir şölen oluşturdu.
Bolu Belediyesi, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra peyzaj çalışmalarını da sürdürüyor. Kentin estetik görünümüne katkı sunmak gayesiyle, bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından cadde ve bulvarlardaki orta refüjlere ve dönel kavşaklara çok sayıda gül dikildi. Son 5 yılda dikilen güllerle birlikte toprakla buluşan gül sayısı 561 bin oldu. Farklı renklerdeki güllerin açmasıyla birlikte kent adeta bir gül bahçesine dönüştü. Güller, oluşturdukları görsel şölen ve güzel kokularıyla hem yayalardan hem de trafikteki şoförlerden tam not aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü grupları, yaz boyunca kentin hoşluğuna hoşluk katan güllerin bakım ve sulamasını yaparak canlılıklarını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.
BEUN’da AB Projesiyle öğretmen adaylarının STEM yetkinliği artırılıyor
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Teknoloji Transfer Ofisi uyumunda yürütülen "Know What You Breathe: Mobilizing Communities for Air Quality in the Black Sea Basin" adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında düzenlenen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimleri, Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileriyle muvaffakiyetle tamamlandı.
Eğitim programı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programı ile Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Kısmında tahsil gören 26 öğretmen adayının katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimlerde, STEM senaryosu yazımı, sorun çözme yolları ve mühendislik temelli uygulamalara yönelik teorik ve pratik bilgiler iştirakçilere aktarıldı. Bilhassa hava kirliliği teması etrafında şekillenen uygulamalarda, öğretmen adayları hem çevre şuuru geliştirdi hem de disiplinlerarası düşünme hünerlerini uygulama fırsatı buldu.
Program kapsamındaki eğitimler; Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Kısmı akademisyenlerinden Doç. Dr. Canay Pekbay ve STEM Eğitimcisi Serkan Topbaş tarafından verildi. Aktiflik sonunda düzenlenen törenle, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar tarafından iştirakçilere muvaffakiyet evrakları takdim edildi.
STEM eğitimlerine katılan öğretmen adayları ise aldıkları eğitimin hem mesleksel hem de ferdî gelişimlerine değerli katkılar sunduğunu belirterek, üniversiteye ve eğitmenlere teşekkürlerini iletti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ereğli Eğitim Fakültesinde öğretmen adaylarına uygulanan STEM Eğitimi hakkında yaptığı açıklamada şu sözleri lisana getirdi:
"Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde yürütülen teknoloji, etraf ve eğitim kapsamında gerçekleştirdiği ve tıpkı vakitte memleketler arası akademik toplulukta ses getiren AB projeleri, hem milletlerarası iş birliklerimizi güçlendiriyor hem Üniversitemizin ve kentimizin görünürlüğüne bedel katıyor hem de proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimle öğretmen adaylarımıza çağın gereklerine uygun donanımlar kazandırıyor. Bilhassa bu kapsamdaki STEM eğitimleri, öğretmen adaylarımızın analitik düşünme, grup çalışması, sorun çözme ve çevresel farkındalık üzere yetkinliklerini geliştirmede çok değerli bir rol oynamaktadır. Öğrencilerimizin bu eğitimlerde gösterdiği ilgi ve kazandıkları yenilikçi bakış açıları ile meslek hayatlarında, yarınları yetiştirecek olan kuşaklarımıza kıymetli kazanımlar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle öncelikle AB projesinin yürütücülüğünü üstlenen ve projenin meydana gelmesinde her daim büyük emek veren tüm akademik ve idari çalışanımız ile kıymetli araştırmacılarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim programı kapsamında öğretmen adayı sevgili öğrencilerimize vizyoner ve disiplinler ortası bakış açısı kazanmalarına bedel katan akademisyenlerimize ve eğitimcilere teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitime iştirak gösteren tüm öğrencilerimizi de tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Sürdürülebilir kalkınma gayeleri doğrultusunda her daim öncü rol model olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak hem etrafa hassas hem de özgün bilimsel yaklaşımlar geliştirmeye emin adımlarla devam edeceğiz."
Bu proje ile öğretmen adaylarının STEM alanındaki yetkinliklerinin artırılması ve toplumsal etraf sıkıntılarına yönelik duyarlılıklarının geliştirilmesi hedefleniyor.