blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu Baro Başkanı Barut’tan otel faciasına ilişkin açıklama: “Yemek yapıldığı esnada yangın çıkmış”

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybetmesine ait açıklama yapan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, şüphelilerin tabirlerine nazaran yemek yapıldığı esnada yangının çıktığını söyledi.
Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangına ait gözaltına alınan 14 şahıstan ortalarında işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürünün olduğu 9 kişi tutuklanmış, 1 kişi isimli denetimle özgür bırakılmıştı. Mevzuya ait adliye önünde açıklama yapan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, "Bolu Kartalkaya’da meydana gelen faciadan ötürü tüm yurdumuza başsağlığı diliyorum. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmalar titizlikle yürütülmeye devam ediyor. Bugün yeniden eksper heyeti hala otelde incelemelere devam ediyor. Akşam otel sahibi ve otel genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı. Bir kişi isimli denetimle salıverildi. Mevcut 4 kişi gözaltında. Onların da bugün adliyeye sevk edilecek. Soruşturma çerçevesinde uzman raporu ile rastgele kusuru olan şüphelilerin de tekrar gözaltına alınacağı ve gözaltların da artacağına dair duyumlarımız var. Bu hususta soruşturma hala devam ediyor. Biz de Bolu Barosu olarak vefat edenlerin ve yakınlarının haklarının zayi olmaması için soruşturmayı şahsen takip etmekteyiz. Tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin vefatına sebebiyet vermeden ötürü tutuklandı" diye konuştu.

"Soruşturmada rastgele bir kısıt yok"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un korsan doküman dediği uzman raporunun sorulması üzerine Barut, “Biz o uzman raporu hakkında daha evvel rapor hazırlanıp hazırlanmadığı hakkında belge içerisinde bir bilgiye sahip değiliz. Bir kısım şüphelilerin kusurlarına dair rapor verildi lakin daha evvel bir rapor olup olmadığını yahut el çektirildiğini bilmiyoruz. Soruşturmada rastgele bir kısıt yok. 1-2 günlük yoğunluktan sonra tüm evrakları inceleyeceğiz" biçiminde konuştu.

"Yemek pişirildiğinde yangın çıkıyor"
İfadelerde, yangının ne sebeple çıktığına dair net bir bilgi gelip gelmediğinin sorulmasını üzerine Barut, “İfadelere nazaran birinci restoran kısmında yangın başlıyor, akabinde yangın her tarafa yayılıyor. Sözlerden de biz de yangının restoran kısmından çıktığını düşünüyoruz. Tabirlere nazaran restoranda yemek pişirildiğinde yangın çıkıyor, müdahale edilmeye çalışılıyor lakin otelin yapısı prestiji ile ve gerekli tedbirlerin eksik olmasıyla yangın büyüyor. Eksper raporunda her şey ortaya çıkacaktır. Bizim için şüphelilerin çok da ne dediğinin kıymeti yok. Kıymetli olan kanıtların toplanması. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevine gönderildi" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin