blank
Ramazan Öztürk tarafından
29 Şubat, 2024 14:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bölgenin En Pahalı Eti Karabük’te

Ramazan ayına sayılı günler kala et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Karabük, Batı Karadeniz Bölgesindeki İller arasında Et fiyatlarında en fazla artışın yaşandığı İller arasında yer alırken, Karabük'te hayvancılık işiyle uğraşan bazı marketlerin et fiyatlarının yükselmesinde önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala Karabük'te et fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmadı. Kırmızı et fiyatlarına son dönemde gelen zamlar zaten et alamayan vatandaşlara bir kez daha darbe vurdu.  Ramazan öncesi ‘maliyet’ gerekçe gösterilerek yapılan zamlarla birlikte et fiyatları yükselmeye devam ediyor. Kasaplar ise fırsatçıların spekülasyonla piyasayı yükselttiklerini dikkat çekerken, Karabük'te hayvancılık işiyle uğraşan bazı marketlerin et fiyatlarının yükselmesinde önemli rol oynadığı ifade ediliyor. Son gelen zamlarla birlikte Batı Karadeniz Bölgesinin en pahalı etini yiyen Karabük'te et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Yapılan son zamlarla birlikte  ete iyiden iyiye hasret kalan  vatandaşlar, Karabük'te daha fazla artış gösteren et fiyatlarının yükselmesine yetkililerin sessiz kaldığını ifade ettiler. KARABÜK'TE ETİN ZAMLANMASINA HANGİ FİRMA ÖNCÜLÜK EDİYOR? Karabük'te et fiyatlarının artmasına hayvancılık işi yapan bazı marketlerin öncülük ettiği ifade edilirken, bu marketlerin bu konuda önemli bir role sahip olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda 400 TL'den satılan kıymanın kilosu şimdilerde 480'den satılmaya başlandı. Kemiksiz etin kilosu geçtiğimiz hafta 430'den satılırken, yapılan son zamla birlikte 530 TL'den satılmaya başlandı. Kemikli etin kilosu 330 TL'den 390 TL'ye yükseldi. Antrikotun fiyatı 640 TL'ye yükselirken, kuzu etinin kilo fiyatı ise 620 TL'ye yükseldi. BÖLGEDE EN PAHALI ET KARABÜK'TE Zonguldak, Kastamonu ve Bartın İllerinde ise kıymanın kilosunun 420-450 TL arası, kemikli etin kilosunun 350-380 TL arasında değiştiği belirtilirken, diğer et türlerinde de fazla bir fiyat artışının yaşanmadığı öğrenildi. Etteki en fazla fiyat artışının Karabük'te olması dikkat çekti Et fiyatlarının artmasına tepki gösteren vatandaşlar, et fiyatlarının artmasına sebep olan  hayvancılıkla uğraşan marketlere  karşı ciddi yaptırımların uygulanması gerektiğini  belirttiler. Et fiyatlarındaki artışın yegane nedeninin tekelleşmiş üreticiler olduğu ve tekelleşmeye sadece Karabük'te  hayvancılıkla uğraşan  bu marketlerin çanak tuttuğu ifade edilirken, Ramazan'a 15-20 gün  kaldığında bir takım üreticilerin spekülasyona başladığı belirtilirken,  hayvancılık işiyle uğraşan bu marketlerin de  başı çektiği ifade ediliyor.  (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

TOBB Genel Kurulu’nda Samsun ürünlerine büyük ilgi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81. Mali Genel Kurulu kapsamında Samsun’un coğrafik işaretli ve yöresel eserleri, TOBB İkiz Kuleler bahçesinde kurulan stantta ziyaretçilerle buluştu. Samsun standında sergilenen coğrafik işaretli ve yöresel eserler büyük ilgi gördü.
TOBB 81. Mali Genel Kurulu, TOBB Lideri ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mesken sahipliğinde, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile oda ve borsa topluluğu ile 81 vilayetten gelen iş insanlarının iştirakiyle gerçekleştirildi. Ankara’daki TOBB İktisat ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen genel şuraya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Lideri ve TOBB Lider Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Lideri Haluk Akyüz, yönetim kurulu üyeleri, TOBB delegeleri ve TOBB Samsun Kadın Girişimciler İcra Kurulu Lideri Mihriban Akyüz katıldı.
Genel heyet aktiflikleri kapsamında birinci olarak Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri ve TOBB Lider Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Lideri M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Anıtkabir ziyaretinde eşlik etti. Akabinde, TOBB İkiz Kuleler bahçesinde çeşitli vilayetlerin yöresel ve coğrafik işaretli eserlerinin tanıtımı yapıldı. Samsun vilayet ve ilçe oda/borsaları da ortak stant açarak aktifliğe renk kattı. Stantta Samsun’un coğrafik işaretli eserleri olan Samsun simidi, Bafra nokulu, Çarşamba kıvratması, Terme böreği, Samsun lokumu, Samsun kaşar peyniri ve ayranı iştirakçilere sunuldu. Ayrıyeten, Vezirköprü’nün coğrafik işaretli eseri olan semaver çayı da gelen konuklara ikram edildi. Samsun’un eser zenginliği ise ziyaretçiler tarafından büyük takdir topladı.
TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Lideri M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB idaresi ve başka oda/borsa liderleri Samsun standına büyük ilgi gösterdi. Hisarcıklıoğlu’na Samsun yöresel eserlerinden oluşan bir armağan sepeti takdim edilirken, Samsun simidi de ikram edildi. Hisarcıklıoğlu, Samsun’un yöresel eser zenginliğine dikkat çekerek emeği geçenleri tebrik etti. Hisarcıklıoğlu, aktiflik sonrası Samsun heyetini makamında ağırladı.

"İlimizin kıymetlerini tanıtmaya devam edeceğiz"
Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri ve TOBB Lider Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun standına gösterilen ilgiden mutlu olduklarını tabir ederek şu açıklamada bulundu:
"Ülke olarak yöresel eserler bakımından çok zenginiz. Samsun’umuzun da bu alanda sahiden çok hoş bir eser çeşitliliği var. Bugün bunu bir sefer daha burada gösterdik. Standımızın ve eserlerimizin herkes tarafından takdir edilmesi bizleri son derece keyifli etti. Standa emeği geçen tüm oda ve borsa liderlerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Vilayetimizin bu bedellerini fırsat buldukça tanıtmaya ve ekonomik pahaya dönüştürecek halde piyasaya sunmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu daima birlikte başaracağız."
TOBB’un 81. Genel Kurulu, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın iştirakiyle TOBB İktisat ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı. TOBB Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Lideri Hisarcıklıoğlu konuşmasında yıl boyunca yürütülen faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki değerli mevzulara değindi. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat da iş dünyasına yönelik kıymetli bildiriler verdi. Genel şurada çeşitli kurul raporları sunuldu ve delegelerin oylarıyla genel konsey süreci tamamlandı. Genel kurulu kıymetlendiren Murzioğlu, ayrıyeten şu sözleri kullandı:
"Genel heyetimizin ülkemize ve topluluğumuza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilcilerle fikir alışverişinde bulunmak ve yeni periyodun yol haritasını birlikte belirlemek açısından son derece değerliydi. Samsun TSO olarak TOBB çatısı altında ülkemizin ekonomik kalkınması için yürütülen çalışmalarda her vakit etkin rol almaya devam edeceğiz. Bizlere her vakit öncü olan ve dayanak veren Liderimiz Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB Yönetimi’nde birlikte vazife aldığım çalışma arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin