Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BÖLGEDE KARABÜK…

Köşe Yazıları Yayın: 02.12.2021 11:16
BÖLGEDE KARABÜK…

Osmanlı Padişahlarınca projeleri çizilen ve günümüzde asrın projesi olarak nitelendirilen;

Ordu ilinden başlayıp Sivas’ın içinden geçen ve Osmaniye ile Adana sınırlarına ulaşan Karadeniz-Akdeniz Yolu…

600 km’lik Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Anadolu’nun ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan asrın projesi sayesinde Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olacak Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu projesi…

Filyos Vadi Projesi Abdülhamit Han’ın hayali olan ve yaklaşık 150 yıldır gündemde olan bir proje…

Bünyesinde Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı’nı da barındıran projede Filyos Limanı’nın Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için planlanan yatırım olarak dikkati çekiyor.

Filyos bölgesi, Türkiye’de tek diyebileceğimiz dört ulaşımın da aynı yerde olduğu tek yerdir. Burada havaalanı, demir yolu, karayolu, Filyos limanı ile Karadeniz’e Türkiye’nin açılan kapısı olacak…

Her iki proje de Karabük’ün sosyo-ekonomisi ile ilgili ve şehrin geleceğinde önemli rol oynamaya müsait projeler..

Ülkenin ve bölgenin ihtiyacı olacak lojistik ve aktarma merkezleri gibi çeşitli projeler, Karabük’ün bölgedeki konumu itibariyle ilgilenmesi gereken projeler…

Sanayi sektöründeki yapılanma ile Hadrianapolis gibi yeni tarihi ve turistik eserlerin ortaya çıkmasıyla Karabük sosyo-ekonomik zenginlikler kazandı…

Bu ekonomik zenginliklere, Filyos Limanı, Karadeniz-Akdeniz otoyolu, YHT-Yüksek Hızlı Tren gibi projelere Karabük’ün ilgilenmesi sağlanmalı…

Karabük siyaseti kısır çekişmeler yerine, şehrin geleceğine yön verecek gelişmelere ait projeler hazırlamalı…

Hayırsever bir iş adamının Karabük’e Fen Lisesi yaptırmak amacıyla başvurusundan sonuç alamaması ve siyasete alet edilerek sahip çıkılmaması şehrin siyasi durumunu özetlemekte…

Filyos Limanı ve Karadeniz-Akdeniz otoyolu gibi ulusal ve bölgesel yatırımlara yaklaşacak, şehrin sosyo-ekonomisine katkı sağlayacak projeler hayata geçirilmezse, Karabük’ün göç vermesi kaçınılmaz hale gelir…

Bölgede güçlük Karabük için, siyasetin zamanı iyi kullanması, uygun projeler hazırlaması lazım…

Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bin 100 kilometre uzaklığa gidip anaokulu yaptırdılar

Eğitim Yayın: 18.05.2024 16:00
İhlas Haber Ajansı
Bin 100 kilometre uzaklığa gidip anaokulu yaptırdılar

Düzce Üniversitesi’nde öğrenciler, Hatay’da depremde hasar alan okulun yenilemesini yaparak konteynerdeki eğitimi okula taşıdı.

6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Hatay’da konteynerde eğitim gören ilkokul öğrencilerinin, okullarında eğitim görmesini isteyen Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri kolları sıvadı. Samandağ’a bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ilkokul ile daha önce lojman olarak kullanılan yapıyı anaokula dönüştürme çalışmalarına başlayan öğrenciler, burslarından ayırdıkları ile bölgede dönüşüm çalışmasına başladı. Minik öğrencilere eğitim yuvası hazırlamak için bölgede olduklarını belirten Ebru Gül Kılıç, “Hatay’da bir okul yeniliyoruz. İnşallah çocuklarımız çok sever. Arkadaşlarımız çizimlerine başladı. Atatürk portresini çıkarıyoruz. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

“Okulu öğrencilere uygun boyadık”

Düzce’den Hatay’a okul yenileme çalışmalarına katılan Dümerang Topluluğu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Taşkın, “Hatay’ın Samandağ ilçesi Yeniköy ilkokulundayız. Daha önce Adıyaman’da gerçekleştirdiğimiz deprem bölgelerinde yaptığımız okul projelerimize devam ediyoruz. Burada depremde zarar gören okulumuzu yeniledik. Dış cephe ve bahçesini öğrencilerimize uygun bir şekilde boyadık. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler getirdik. Kırtasiye malzemelerini eksiklerini giderdik. Bundan sonra ki projelerimizde diğer deprem şehirlerinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.