Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bölge Turizm Çalıştayı yapıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini kapsayan Turizm Değerleri Çalıştayı düzenlendi. Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlenen BAKKA Bölge Turizm Çalıştayı'na bölgedeki sektör paydaşları katıldı. Çalışmalarda Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ile uyumlu olarak bölgede turizm alternatiflerinin geliştirilmesi, doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerin koruma kullanma dengesi içinde değerlendirilerek bölgenin turizmden alacağı payın artırılması hedefleniyor. Çalışmanın bölge ve ülke turizmine katkı sunması, son yıllarda ivme kazanan turizm sektöründe bölgeye daha sistematik ve bilimsel bir yaklaşımın kazandırılması bekleniyor. Çalıştay hakkında bilgi veren BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, paydaşların son görüşlerini alarak turizm noktasında bölge için genel anlamda neler yapılabilir noktasında bir eylem planı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Ajans kuruluşundan bu yana turizm odaklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle biz başucu kitabımız olan bölge planımızda da turizm odağında da sorunları anlatıyoruz, çözüm önerileri getiriyoruz. Bu kapsamda da yine yönetim kurulumuzun onayıyla sonuç odaklı programlar çalışıyoruz. Yine bunun ayaklarından biri olan TR 81 projesi olan yani Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan bölgemizde turizm değerlerinin belirlenmesi ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar için alternatif turizm çalışmaları, destinasyon ve rota belirleme çalışmaları, daha çok turist çekebilme çalışmaları, turizmin önündeki engeller ve bunların çözüm önerileri gibi çalışmalar var. Bu çalışmaları elbet tek başımıza gerçekleştirmiyoruz. Bizim için paydaşlarımız çok önemli, turizm odağında çalışan il kültür turizm müdürlükleri, STK’lar, belediyeler, onun dışında herhangi bir kuruma bağlı olmayan vatandaşlarımızın da görüşlerini alıyoruz. Dolayısıyla toplu bir çalışma yapıp bunu bölgemize sunmayı hedefliyoruz. Bu çalıştayımızın öncesinde de saha çalışmaları, odak grup toplantıları, bölgemizdeki değerlere yönelik teknik geziler yapıldı. Onları devamında burada artık interaktif bir şekilde paydaşlarımızdan son görüşlerini alarak turizm noktasında bölgemiz için genel anlamda neler yapabiliriz noktasında bir eylem planı oluşturmayı hedefliyoruz. Bölgemiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Eflani MYO Akademik Kurulu’na katıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eflani Meslek Yüksekokulunun 2025-2026 Akademik Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.
Kırışık, toplantıda yüksekokulun ihtiyaçları ve akademik üretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
KBÜ Eflani Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Eflani MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Küçükkara ile akademik personel katıldı.
Toplantıda konuşan Kırışık, yüksekokulun akademik ve fiziki durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ihtiyaçların üniversite yönetim organlarında ele alındığını ifade etti. Mevcut imkanların etkin ve verimli değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesinin önemine işaret eden Kırışık, üniversite bünyesinde oluşturulan politika masalarını örnek göstererek, benzer yapıların yüksekokul ölçeğinde de kurulabileceğini dile getirdi.
Hayvancılık ve gıda alanındaki yapısal sorunların bilimsel çalışmalarla ele alınabileceğini kaydeden Kırışık, kooperatifleşme ve ölçek büyütme modellerinin maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.
Kırışık, Karabük Üniversitesi Uluslararası Yayınevi üzerinden ortak kitap çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, farklı alanlarda çalışma masaları oluşturulmasını önerdi.
Rektör Kırışık, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda akademik birimlerde ortak üretim ve üniversiteler arası iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin