blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Boğalar Yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıkacak

Artvin’in Yusufeli ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri eski yerleşim yerinin sular altında kalması nedeniyle bu yıl ilk kez yeni yerleşim yerinde düzenlenecek.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Derekapı Boğa Güreşleri arenası baraj suları altında kalması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı 200 yıllık boğacılık geleneği yok olmaması için yeni yerleşim yerinde boğa güreşleri arenası inşa etti. İlçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınmasının ardından 14,5 hektar alanda inşa edilen ’Yusufeli Orman Parkı’nda yer alan boğa güreş meydanı bu yıl ilk kez hizmet verecek.
Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Boğacılar Kulübü tarafından organize edilen boğa güreşlerinde, boğalar farklı kategorilerde rakipleriyle kozlarını paylaşacak. Bugün başlayacak olan Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan güreşlerde baş boğaya ise 100 bin lira para ödülü verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin