Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılıkla İlgili Bilgi Verildi

Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2014 08:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARTIN Orman ve Su İşleri Müdürlüğü biyolojik çeşitlilik ve biyokaçakçılıkla ilgili okullarda eğitim vermeye devam ediyor. Bartın-Hasankadı Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde, öğretmenlere ve öğrencilere Küre Dağları Milli Park Mühendisi Yemilhan Atılgan tarafından bilgi verildi. Konuşmasında Atılgan, “Biyolojik çeşitlilik, belirli bir bölge veya alandaki bitki, hayvan veya diğer tüm canlıların çeşitliliğidir. Ülkemiz sahip olduğu kaynak değerleri ile yabancı araştırmacılar için bir çekim merkezi, geniş bir malzeme deposu olma özelliğindedir. Biyolojik çeşitliliğimiz bilimsel araştırma, koleksiyon ve en nihayetinde ticari amaçlar adına bir çok yabancı için çekici bir hal almaktadır. Yabani bitki ve hayvanların, tohumlarının, parçalarının, kan veya dokularının yetkili kurumların izni alınmadan yabancılar tarafından doğadan toplanarak yurt dışına götürülmesi ise biyokaçakçılık olarak adlandırılmaktadır. Biyokaçakçılığa ilişkin yasal olarak ta düzenlemeler yapılmıştır. İlgili kanun ve yönetmelikler gereğince söz konusu biyokaçakçılık vak'asına karışan yerli ya da yabancı şahıslara adli ya da idari para cezası uygulanmaktadır" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Şehirlioğlu Karabük’te Ziyaretlerde Bulundu

blank
Sevgi Özdemir tarafından
31 Ocak, 2025 21:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu, Karadeniz turu kapsamında ilk durağı olan Karabük'ü ziyaret etti. Şehir girişinde partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Şehirlioğlu, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerine Cuma Pazarı’ndan başlayan Şehirlioğlu, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ardından Ankara Caddesi ve Hürriyet Caddesi’nde esnaf ziyaretlerine devam etti. Şehirlioğlu yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı, Türkiye’nin güvenliği ve PKK tehdidi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın durumu ve Türkiye’nin sığınmacı politikası gibi konulara değindi. Şehirlioğlu, "Bir terörist başı, bir bebek katili hiçbir zaman bu kadar şehidimizin, gazimizin olduğu bir ülkede kalkıp da üniter devlet yapımızı bozmak için bir şey yapamaz. Zafer Partisi olduğu müddetçe bu vatanı böldürmeyiz, parçalatmayız.” dedi.

Şehirlioğlu, Zafer Partisi olarak politikalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "Biz hala politikamızı sürdürüyoruz. Terörist başına karşıyız. Türkiye’nin şu anda kadrolarımızla rahatlıkla yönetimine talibiz ve en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz. Yarın seçim yok, öbür gün seçim yok; biz seçim için burada değiliz. Halkımızla bütün bu sorunları paylaşmak için buradayız. Bugün de Batı Karadeniz turumuza ilk olarak Karabük’ten başladık. Genel Başkanımızın hem selamlarını getiriyoruz hem de buradaki halkımızdan ona iyi niyetlerini iletiyoruz." dedi.

Şehirlioğlu, Karadeniz turuna Bartın ve Zonguldak ziyaretleriyle devam edeceğini ve vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinlemeyi sürdüreceğini açıkladı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
blank
blank
blank
blank

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.