Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 13:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bisikletseverler Yenice Ormanlarında Sonbahar Renkleri İçin Pedal Çeviriyor

Karabük'ün Yenice ilçesinde 3 gün sürecek olan ‘4. Bisiklet Festivali' 35 kilometrelik Göktepe Yaylası parkuru ile başladı.

Karabük Bisiklet Derneği tarafından 1-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 4. Karabük Bisiklet Festivali
"Sonbahar Renklerine Pedalla" temasıyla Yenice ilçesinde başladı.
Türkiye'nin 17 ilinden 95 sporcunun katıldığı festivalin ilk gününde bisikletliler, Ihlamur Teras'tan Göktepe Yaylası'na doğru 35 kilometre pedal çevirecek.
Bisikletseverler bu festivalle hem Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına sahip Yenice ormanlarında bisiklet sürmenin hazzını yaşayacak hem de ilçenin sonbahardaki doğal güzelliklerini görme imkanını yakalayacak.

Festivale Kocaeli'nden katılan Ömer Bozkurt, Yenice ormanlarının Türkiye'nin en güzel ormanları olduğunu belirtti.
Bozkurt, festivale çocuğu ile katıldığını ifade ederek, "Çocuğumu da alıştırmaya çalışıyorum. İnşallah ileride o da bisikleti sever" dedi.
13 yıldır Türkiye'de yaşadığını aktaran Polonya Vatandaşı Sebastian Filipkowski de "Yeni yerler görmek istedim. İlk kez buraya geldim. Pişman olmadım. Buranın manzarası harika. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Karabük Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aydoğdu, gazetecilere, festivalde Yenice ormanlarını sonbahar renkleriyle misafirlere bisiklet sürerek gezdireceklerini söyledi.
Aydoğdu Karabük'ün güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını anlattı.
Parkur hakkında bilgi veren Aydoğdu, "Birinci gün Göktepe Yaylası'na tırmanacağız. İkinci gün Ihlamur Teras seviyesindeki ormanlarda dolaşacağız. Türkiye'nin en güzel ormanlarının olduğu bu coğrafyada bisiklet sürüşü yaparak ormanın sonbaharda aldığı sanatsı renkleri katılımcılara göstermek istiyoruz. Bugün ve yarınki parkurumuz 35 kilometre" şeklinde konuştu.
Festival 3 Kasım'da sona erecek.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köpeğe halatla şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

Trabzon’da kamyonet kasasında köpeğe halatla şiddet uyguladığı manzaralar toplumsal medyada yansılara neden olan O.D. gözaltına alındı.
Olay ilçeye bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde meydana geldi. İlçede besicilik yapan O.D.’nin kamyonet kasasında bulunan bir köpeğe halatla tekraren şiddet uyguladığı imajların toplumsal medyada paylaşılması üzerine jandarma takımları tarafından gözaltına alındı. Belediye takımları de köpeği muhafaza altına alarak hayvan barınağına götürdü.
Trabzon Valiliği, yansılara yol açan köpeğe halatlı şiddet ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, "Sosyal medyada yer alan, bir köpeğe eziyet edildiği istikametindeki manzaralar üzerine valiliğimizce derhal harekete geçilmiştir. Yomra Kaymakamlığımız uyumunda, Yomra İlçe Jandarma Komutanlığımız tarafından yürütülen çalışmada, olayı gerçekleştiren şahıs tespit edilerek yakalanmış ve cumhuriyet savcılığına bildirilmiştir. Kelam konusu şahıs hakkında isimli ve idari süreç başlatılmıştır" denildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.