Bir kadının hayat mücadelesi - Karabük Haber Postası
bir kadinin hayat mucadelesi i2Ia5TD3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bir kadının hayat mücadelesi

Bolu’da yaşayan 55 yaşındaki Ayşegül Arıcan, soğuk havaya karşın sokakta mendil, çorap, patik satıp, tartıcılık yaparak meskeninin geçimini sağlamaya çalışıyor. Yararının az olduğunu belirten Arıcan, “Ek gelir sağlamak için apartmanlarda merdiven yıkıyor, paklık yapıyorum” dedi.

Bulgaristan’dan Bolu’ya evlilik nedeniyle gelen ve eşinden ayrıldıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan Ayşegül Arıcan, Aşağı Çarşı’da yaz-kış demeden yere kurduğu küçük tezgahında mendil, çorap, patik satıyor; tartıcılık ve simitçilik yaparak geçimini sağlıyor. Aylık gelirinin çok düşük olduğunu söz eden Arıcan, ek kar sağlamak için apartman paklığı yaptığını, kazandığı parayla fakat temel muhtaçlıklarını karşılayabildiğini söyledi.

“Eve ekmek götürmeye çalışıyorum”

Evinin geçimi için çaba ettiğini belirten Ayşegül Arıcan, “Ben Bulgaristanlıyım. Burada iş yapıyorum, konuta ekmek götürmeye uğraşıyorum. Çorap, bayan çorapları, çocuk patikleri satıyorum. Mendil satıyorum, tartıcılık yapıyorum. Bayramdan sonra da simit satıyorum. İnsanları 5 liraya tartıyorum. Geçimim bu türlü oluyor” dedi.

“Kimi gün hiç kazanamadığım da oluyor”

Günlük yararının değişken olduğunu tabir eden Arıcan, “Günlük ne kadar kazandığım belirli olmuyor. Kimi gün hiç kazanamadığım da oluyor. Genelde 200-300 lira civarında kazanıyorum. Ek gelir sağlamak için apartmanlara merdiven yıkamaya gidiyorum, paklık yapıyorum. Geçimimi bu türlü sağlıyorum. Emekliyim, dokumadan emekliyim. Lakin ne yarar, kirada oturuyorum. 6 bin lira kira veriyorum. Doğalgaz, elektrik derken para bitiyor” diye konuştu.

“Çok soğuklarda iş olmuyor”

Soğuk havalarda çalışmanın zorluklarına da değinen Ayşegül Arıcan, “Hava çok soğuk olduğunda dışarı çıkamıyorum. Hasta oluyorum, üşüyorum, boğazlarım ağrıyor. Esasen kar ve soğuk olduğunda vatandaş da gelmiyor, iş olmuyor” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cumhurbaskani basdanismani saral bircok alanda dezenformasyonla karsi karsiyayiz rreCGanK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral: “Birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Ordu’da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Ordu Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Karadeniz Stratejik İletişim ve Dezenformasyonla Mücadele Forumu” gerçekleştirildi. Forumda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız” dedi.

Forum, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNIDES Programı kapsamında desteklenirken, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Erkan Birben Konferans Salonu’nda yapıldı.

“Dezenformasyon, günümüzde özellikle sosyal medyada kullanılıyor”

Programın açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, dezenformasyonun günümüzde özellikle sosyal medyada yaygın şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, “Dezenformasyon hakikatin çarpıtılmasıdır. Gerçeklere ulaşmanın önünde zihinlerde bulanıklık oluşturan ve düşünceyi deforme eden bir yapı. Günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılıyor, özellikle sosyal medyada kullanılıyor. Aynı zamanda gerçeğe ulaşmadaki en büyük engellerden biridir. Hem ahlaki hem etik hem de inanç açısından problemli bir alan” şeklinde konuştu.

“Yalanla asla bir arada bulunamayız”

Forumda katılımcıların sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise doğru bilgi akışının önemine vurgu yaptı. Saral, “Doğru bilgiyi halkımıza ulaştırma noktasında Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız büyük bir gayretle çalışıyor. Yanlış ve yalan bilgiler adeta sağanak halinde geliyor. İnsanların buna inanabilmesi mümkün; çünkü insanız ve zaaflarımız var. Ancak bizim tarihimiz, inancımız ve kültürümüz doğruya, iyiliğe ve hakka yönelmeyi emreder. Yalanla asla bir arada bulunamayız” ifadelerini kullandı.

“Farklı alanlarda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Dezenformasyonun farklı alanlarda etkili olduğuna değinen Saral, şunları söyledi:

“Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız. Bu noktada Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız yoğun bir çalışma yürütüyor.”

Foruma, Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemal Öztürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, diğer ilgililer ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda, Ordu Üniversitesi Rektörü Orhan Baş tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’a plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin