“Bir İtfaiye Aracımız Bile Yok” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2014 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

“Bir İtfaiye Aracımız Bile Yok”

Ovacık’ta Ev Yandı, Belediye Başkanı İsyan Etti

Ovacık ilçesinde meydana gelen yangında bir ev tamamen yandı. Çıkan yangın sonrası olay yerine gelen Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, belediyenin itfaiye aracı olmamasına isyan etti. 

Edinilen bilgiye göre, Ovacık ilçesine bağlı Ekinci köyünde Hasan Orhan’a ait ev, bacadan çıktığı tahmin edilen yangın sonrası tamamen yandı. Yangına Ovacık Belediyesi’nin itfaiye aracı olmadığından Orman İşletmesi’ne ait 3 tonluk yangın arazözü müdahale etti. Tek arazöz ile yapılan müdahale sonrasında tek katlı ev tamamen yanarak, büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangın haberini alır almaz köye giden Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Ovacık Belediyesi’nin itfaiye aracı olmadığını ve bunun sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, “Yangın çıkan köy AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’in köyü. Allah’tan ki büyük bir facia ile karşı karşıya kalmadık. Orman İşletmesi’nin arazözü ile müdahale ettiğimiz yangında belediye olarak hiçbir şey yapamadık. Çünkü itfaiye aracımız dahi yok. Yangında geçmişte en büyük acılardan birini de değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’in yaşadığını biliyoruz. Babası ve kardeşi yangında kurtarılmıştı. Bizler böylesi acıların bir daha yaşanmaması için belediyeye itfaiye aracını bir önce kavuşturmamız lazım. Bunun için de girişimler sürüyor” dedi.
Öte yandan çıkan yangınla ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin