Binlerce turisti ağırlayan Kastamonu’da bayram şenliği vatandaşları coşturdu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2023 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Binlerce turisti ağırlayan Kastamonu’da bayram şenliği vatandaşları coşturdu

KASTAMONU (İHA) – Son yıllarda doğa turizminin öne çıkan adreslerinin başında yer alan Kastamonu’da, gerçekleştirilen bayram şenliğinde vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.
Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu, bir ucundan diğer ucuna 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu, bölgede doğa harikası olarak tanınan Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak gösterilen Ilgarini Mağarası’nın bulunduğu Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bayram şenliği düzenlendi. Kastamonu Pınarbaşı Ilıca Köyü Derneği tarafından düzenlenen şenlikte sahne alan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı. 9 günlük bayram tatilinde yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Pınarbaşı’nın Ilıca köyünde düzenlenen bayram şenliğine bölgeyi ziyaret eden çok sayıda davetli katıldı. Ses sanatçısı Arzu Akça, söylediği şarkılarıyla hem davetlileri oynattı hem de kendisi sahnede oynadı. Şenlikte Kastamonu’nun yerel sanatçıları Enis Mangaloğlu ile Kemaneci Satı da sahne aldı.

“Amacımız kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak”
Düzenledikleri organizasyonlarla hedeflerinin kültürlerini ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Kastamonu Pınarbaşı Ilıca Köyü Derneği Başkanı Ramazan Akça, “Bu tür organizasyonlar şehir hayatı yaşayan hemşehrilerimizin, şehir hayatının zorlukları ile kaybolan ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için yararlı bir ortam oluşturuyor. Derneğimiz, İstanbul’da tanışma yemeği düzenledi. Ardından İstanbul ve Pınarbaşı ilçemizde iftar programları yaptı. Amacımız bu tür organizasyonların yanında düğünler gibi güzel hatıraları, cenazeler gibi moral desteğine ihtiyaç duyulduğunda kardeşlerimize destek vermeye çalışmak, kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmaktır” diye konuştu.
İstanbul’dan Kastamonu’yu ziyarete gelen Ferdane Kayıkçı, “Annemi ve babamı görmeye geldim. Onlarla bayramlaştık. Her geldiğimde mutlaka şelaleyi, kanyonları gezerim. Bu sene ayrı bir güzel oldu. Aslında bizler bugün dönüş yapacaktık fakat konser olacağını duyunca dönüşümüzü erteledik. İstanbul trafiğine rağmen konseri bekledik, şimdi de çok eğleniyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin