Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2023 18:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Binicilik tutkunları Safranbolu’da buluştu

Binicilik ve Kültür Derneği, Ride4Far ekibi ve Safranbolu Oğuzhan At Çiftliği koordinesinde binicilik tutkunları Karabük’ün Safranbolu ilçesinde buluştu. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu gibi birçok şehirden yaklaşık 60 at binicisi, ilk olarak atlarını tımarladı, daha sonra eyerleyerek safariye başladı. 60 binicinin katılımıyla 6 saatlik bir safari düzenlendi. Oğuzhan At Çiftliği işletmecisi Oğuzhan Güngör, ilk kez bu büyüklükte bir etkinliğin düzenlendiğini belirtti. Yapılan etkinlikle Safranbolu’nun tanıtımının sağlanacağını ifade eden Güngör, “Ride4far ekibinin uluslararası çerçevede yurt içi ve yurt dışında yaptığı etkinliklerden, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu gibi birçok şehirden atlı insanların, çiftliklerin, şahsi at sahiplerinin bir araya gelip şehirleri tanıtması üzerine yapılan bir atlı safari turu. Etkinlik iki gün sürecek. Sırçalı Kanyonu mevkisine yaklaşık 6 saatlik 55-60 atlık bir safarimiz olacak. Sonrasında kanyon molamızdan sonra dönüşümüz çiftliğimize olacak. İnsanlar burada atlarıyla vakit geçirecek. Pazar günü Tarihi Çarşı gezintimiz olacak. 2-3 saat eski çarşının tarihi sokaklarında güzel bir gezinti yapacağız. Hem Safranbolu’muzu tanıtacağız hem de atlar burayı görmüş olacaklar. İlk defa yapılan çok büyük bir etkinlik, bu kadar at Safranbolu’da daha önce yoktu. Devamını getireceğiz inşallah” dedi.(İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor.
Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde, dededen kalma fide üretimi sürdürülüyor. Köyde uzun yıllardır meyve fidanı üretimi yapan Osman Şavkın ve ailesi, bu yıl da kente mahsus narenciye üzümünün fidan aşılama çalışmalarına başladı. Toplam 300 bin fidan kapasitesine sahip tesiste, Amerikan anacı üzerine Tokat narenciye üzümü aşılanıyor. Aşılama süreçleri özel makinelerde gerçekleştirilirken, fidanlar daha sonra talaşla kaplanarak 27 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranına sahip özel olarak ayarlanan depolarda 21 gün bekletiliyor. Bu süreçlerin akabinde satışa hazır hale gelen fidanlar, Türkiye genelinde 35 farklı ile gönderiliyor. Toprakla buluşan fidanlardaki yapraklar kasım ayında sökümüne başlanıyor.

"Ailecek yıllardır bu işle uğraşıyoruz"
1963 yılından bu yana ailece meyve fidanı üretimi yaptıklarını belirten Osman Şavkın, "Dedemizden gelen bu mesleği yaşatmaya devam ediyoruz. Babam, amcam, kardeşim ve ben yıllardır bu işin içindeyiz. Şu anda 15 bireye istihdam sağlıyoruz. Narenciye üzümü aşılamasında Omega aşı tekniğini 15 yıldır uyguluyoruz" dedi.
Şavkın, kaliteli ve yerli üretimi desteklemek emeliyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Tokat narenciye üzümünü yurt dışına da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.