blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Nisan, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bilim Merkezi’nden Kılavuzlar İlkokulu’na Bilim Dolu Ziyaret

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla yürüttüğü okul ziyaretleri kapsamında bu kez Kılavuzlar Mahallesi’nde yer alan Kılavuzlar İlkokulu’nu ziyaret etti.

Etkinlik boyunca öğrencilere bilimsel içerikli uygulamalarla dolu interaktif bir deneyim sunuldu.

Gerçekleştirilen programda; çeşitli bilimsel deneyler, atölye çalışmaları ve eğitici sunumlarla öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Özellikle uygulamalı deneyler sayesinde öğrenciler, bilimsel olayları yerinde gözlemleme ve öğrenme fırsatı buldu. Program sonunda öğrencilere TÜBİTAK Bilim Çocuk dergileri hediye edilerek bilime yönelik ilgilerinin desteklenmesi amaçlandı. Karabük Belediyesi, Bilim Merkezi aracılığıyla şehrin dört bir yanındaki çocukları bilimin renkli dünyasıyla buluşturarak; onların keşfetme arzusunu pekiştiren çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eğitim ve teknoloji odaklı bu ziyaretlerin yıl boyunca farklı okullarda da sürdürüleceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dev dalgaları görüntülemek isterken az kalsın suya kapılıyordu

Artvin’in Hopa ilçesinde denizde oluşan dev dalgaları görüntülemek isteyen bir vatandaş, ölümle burun buruna geldi. Şiddetli fırtına nedeniyle dalga boyunun yer yer 4 metreye ulaştığı ilçede, kıyıya yaklaşan Ramiz Şimşek, aniden gelen dev dalgadan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgilere göre, Karadeniz’de etkili olan fırtınayı ve yükselen dalgaları cep telefonu ile kayda almak isteyen Ramiz Şimşek, kıyıya yakın bir noktaya geldiği sırada beklenmedik bir dalganın hedefi oldu. Büyük bir gürültüyle kıyıya vuran dalga, Şimşek’i sürüklemek üzereyken, son anda kaçarak canını kurtardı. Yaşanan tehlikeli anlar, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Görüntülerde, dalganın şiddetiyle suyun metrelerce yükseldiği ve kıyıya kadar ulaştığı görülürken, Ramiz Şimşek’in olayı ucuz atlattığı dikkat çekti. Olayın ardından kısa süreli panik yaşandı.
Öte yandan fırtına nedeniyle ilçede bazı iş yerlerinin dalgalar sonucu zarar gördüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin