Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2014 15:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bilgi Evi’nde Kurslara Devam

Safranbolu Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı ve SAKEM bünyesinde hizmet vermeye devam eden ‘Bilgi Evi’ tüm hızı ile kurslarına devam ediyor. Bir ülkenin gelişmiş düzeyinin göstergelerinden birinin de gençler olduğunu ifade eden Safranbolu BHelediye Başkanı Necdet Aksoy; “Bizler de gençlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Çünkü gençlerimiz, geleceğimizin garantisidir” dedi. Safranbolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evi kursları ile gençlere ücretsiz dershane hizmeti vermeye devam edildiğini kaydeden Aksoy; “ Bir ülkenin gelişmişlik düzeyleri arasında gençleri önemli yer tutar. Bizde Safranbolu Belediyesi olarak gençlerimize sahip çıkıyoruz. Onlara Bilgi Evi’nde kurslar düzenleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu şekilde ailelerimize de yardımcı oluyoruz. Çünkü Bilgi Evi kursları ücretsiz, böyle olunca da veliler biraz olsun rahat nefes alabiliyorlar. Dershaneye gidebilme imkanı olmayan öğrencilerimiz burada aldıkları kurslar için ücret ödemiyorlar. Hafta sonları burada normal bir dershane nasıl hizmet veriyorsa bizde o şekilde kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Kendi alanlarında başarılı tüm donanıma sahip öğretmenlerimiz öğrencilerimize yardımcı oluyorlar. Örneğin şuada Aslanlar SAKEM’de bulunan Bilgi Evi’nde sabah 5, öğleden sonra 5 olmak üzere 236 öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir. Burada Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersleri verilmektedir. Bunun yanında milli ve manevi değerlerimizin eğitimi de öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. 6 öğretmenimiz çocuklarımıza eğitim-öğretimde yardımcı oluyor. Çocuklarımızı motive etme anlamında sosyal aktiviteler de düzenleniyor. Rehberlik, çay saati, santraç, masa tenisi, futbol gibi alanlarda çocuklarımızın motive olması sağlanıyor. Hem ders hem de sosyal alanda aktif olmaları için çocuklarımıza yardımcı olunuyor” şeklinde konuştu. Ailelerinde Belediye olarak gerçekleştirilen bu faaliyetten oldukça memnun kaldığını söyleyen Aksoy; “Bilgi Evi ücretsiz bir eğitim yuvasıdır. Ailelerimizin bazılarının durumu olmayabilir. Çocuklarını dershaneye gönderemeyebilir. Bizde gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışma ile hem ailelerimize hemde evlatlarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Şuanda 5, 6, 7, 8. Sınıf öğrencilerimiz kurs alıyorlar. Hem çocuklarımız hemde aileleri bu çalışmamızdan oldukça memnunlar. Onlar mutlu olunca biz daha da mutlu oluyoruz” diye konuştu. .

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin