Safranbolu Belediyesi’nde, 2011 yılında kurulan SAKEM bünyesindeki Bilgi Evi’nde, öğrenciler için hızlandırılmış programların startı veriliyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, ücretsiz dershane olarak nitelendirdiği Bilgi Evi’ndeki hızlandırılmış programların 26-30 Ocak tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
Safranbolu Belediyesi olarak her daim eğitime destek vermek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aksoy, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezleri’nde öğrenciler için ara tatilde hızlandırılmış programlar uygulayarak öğrencilerin derslerine ilgilerinin devam etmesini amaçlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu, “ Bilgi Evi’nde 26-30 Ocak’ta başlayacak olan hızlandırılmış programlarda öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız. Bu programa sorular ile genel tekrar kursu ( SGT ) diyoruz. Hızlandırılmış toplam 5 gün sürecek. Kurslarda tatil kitabı soruları çözdürülecek, kitap okutulacak. Hızlandırılmış kursumuzda; öğleden önce 3 saat – soru çözümü, öğleden sonra 3 saat – kitap okuma olmak üzere toplamda 6 saat kurs verilecektir. Bu kurslarımızda; 1 saat kitap okuma, 1 saat akıl oyunları, 1 saat değerler eğitimi milli manevi değerlerimiz anlatılacak. Görsel olarak slâytlar eşliğinde anlatılacak. Hızlandırılmış programımız da maksimum 150 öğrencimiz eğitim görecektir. Kurslarımıza ise toplamda 240 öğrencimiz kayıtlıdır. Öğrencilerimiz bu kurslar ile hem tatillerini yapacaklar hem de derslerini unutmamış ve tekrarlarını yapmış olacaklar. Bunların dışında öğrencilerimize belediyemiz vasıtası ile öğlen yemeği verilecektir.”
Aksoy, eğitim deyince akan suların durduğunu, eğitimin her işin başında geldiğini söyleyerek, “Ben eğitime çok önem vermekteyim. Elimden geldiğince de hem şahsı hem de belediyemizin çabaları ile eğitim alanında güzel çalışmalar yapmaktayız. Bu anlamda evlatlarımız, öğrencilerimiz yeter ki bizlerden bu anlamda destek istesin bizlerde şartlarımız doğrultusunda yapmaya çalışalım” dedi.


0
Bilgi Evi’nde Hızlandırılmış Programlar Başlıyor
0
0
Karabük 1.Amatör Lig’de şampiyon Safranboluspor
Karabük 1.Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon Safranboluspor oldu.
Karabük 1.Amatör Lig Play Off Finali’nde Eskipazar Belediyespor ile karşılaşan Safranboluspor mücadeleyi 2-1 kazanarak Karabük’ü Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil etmeye hak kazandı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan final mücadelesini 2-1 kazanan Safranboluspor şampiyon olarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Safranboluspor iki sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de yer almıştı. Mor turunculu ekip İki yıl aranın yeniden Bölgesel Amatör Lig’e geri döndü.


