Bilgi Evi Öğrencilerinden Muhteşem Performans - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ağustos, 2017 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Bilgi Evi Öğrencilerinden Muhteşem Performans

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) çatısı altında çalışmalarını sürdüren Bilgi Evi Yaz Okulları dönem sonu etkinlikleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında yapılan programla sona erdi.

Bilgi Evi Öğrencilerinden Muhteşem Performans 3

 

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından minik öğrencilerin gösterilerine geçildi.

Bilicioğlu, Safranbolu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü tarafından birlikte koordine edilen Yaz Okulu kapanış programında böylesi bir kalabalığı görmekten büyük mutluluk duyduğunu,  emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

3 Temmuz’da başlayan Yaz Okullarının Salı günü gerçekleştirilecek olan piknik ile taçlandırılacağını kaydeden Bilicioğlu; Bilgi Evimiz eğitim öğretim döneminde ücretsiz ve dershane ayarında eğitimler vermeye devam edecek. Ben yeniden emeği geçen herkese teşekkür ediyor, evlatlarımızı kutluyorum” dedi.

Karete, Basketbol, Jimnastik, Futbol, Halk Oyunları gibi çeşitli gösterileri sergileyen öğrenciler büyük beğeni toplarken, Bağlama Kursu Öğretmeni Ömer Günday’ın önderliğinde kursiyerlerin bağlama ve gitarla verdikleri konser de ilgi ile izlendi.

Program sonunda Yaz Okullarının tümünün katılı ile söylenen şarkılara ise meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor akkaya lise ogrencilerine etkili dinleme yontemlerini anlatti 2dDmnCQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Akkaya lise öğrencilerine etkili dinleme yöntemlerini anlattı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilim Kafe buluşmaları kapsamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, liseli gençlerle bir araya gelerek gürültü çağında etkili dinlemenin önemini anlattı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen Bilim Kafe buluşmaları devam ediyor. Bu doğrultuda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesinde gençlerle bir araya geldi. “Gürültü Çağında Dinlemeyi Öğrenmek” başlıklı etkinlikte, etkili dinleme becerisinin günlük hayattaki rolü vurgulandı.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, konuşmasına dinlemenin insan hayatındaki temel yerini anlatarak başladı. Gençlere dinleme becerisi hakkında bilgiler veren Rektör Akkaya, “İlk öğrendiğimiz beceri dinlemedir. Dinlemeden konuşmayı, okumayı ve yazmayı geliştiremeyiz. Eğer iyi bir dinleyici olmazsak iyi bir konuşmacı da olamayız. İnanılmaz bir gürültü çağında yaşıyoruz. 50 yıl önceki gibi hiçbirimiz kuş cıvıltılarının olduğu, ağaçlardaki o muhteşem hışırtı sesiyle karşı karşıya değiliz. Tabiatta değiliz, insanın yapay dünyasındayız. Bizim zamanımızda ders çalışırken bizi uyarıcı nesneler çok yoktu. Ancak bugün sizin çoklu uyaranlarla karşı karşıya olduğunuz gerçeği var” dedi.

Ayrıca iyi bir iletişimin temelinin dinleme olduğunu belirten Rektör Akkaya, “Cep telefonları, çevresel sesler ve sosyal etkileşimler dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. Bu durum yüzeysel dinleme alışkanlığını da artırıyor. Öylesine dinleyen, yüzeysel dinleyen ya da sadece hata bulmak için dinleyen olmayın. Her dinlemenin bir amacı olmak zorundadır. Amaçsız hiçbir eyleminiz olmasın” ifadelerini kullanarak öğrencilere amaçlı ve bilinçli dinleme tavsiyesinde bulundu.

Ardından Rektör Akkaya’nın yönelttiği sorulara yanıt veren öğrenciler, kendi dinleme alışkanlıklarını değerlendirme fırsatı buldu. Samimi bir atmosferde ve etkileşimli şekilde gerçekleştirilen programda öğrenciler, dikkat süreleri ve ders içi odaklanma üzerine de görüşlerini paylaştı.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin