Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Beyaz Gezi Ara Vermeden Devam Ediyor

  Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un talimatları ile vatandaşların hizmetleri hizmetleri yerinde görebilmeleri, birimleri yakından takip edebilmeleri amacı ile Beyaz Masa Birimi tarafından uygulamaya alınan Beyaz Gezi her hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri devam ediyor. 29 Mart 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen programda İtfaiye Binası ile başlayan gezide sırası ile Makine İkmal Müdürlüğü, Park Bahçeler, Şantiye Şefliği, Marangozhane, Hayvan Barınağı, Asfalt Plenti, Kant Park, Nikâh Memurluğu Binası, Hayır Çarşısı ve son olarak da SAKEM yer aldı. Birim Müdür ve Amirleri tarafından kendilerine bilgiler verilen Safranbolulu hanımlar, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını, Safranbolu’da hizmetleri gerçekleştiren birimleri yerinde görmenin de güzel olduğunu vurguladılar. SAKEM’de verilen öğle yemeğine ise Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yanı sıra İlçe Müftüsü Hasan Güneş de  katıldı. Güneş burada yaptığı konuşmada Safranbolu Belediyesi ile birlikte çok güzel projelere imza attıklarını bununla birlikte Safranbolu’da Kur’an eğitimi konusunda okul öncesi, yaz kursları gibi programlarla farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise Beyaz Gezi’ye katılımın yoğun olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, Amaçlarının Safranbolu’da belediye tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin vatandaşlar tarafından yerinde görülmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Belediye olarak tüm vatandaşların dertlerine karşı duyarlı olduklarını ifade eden Başkan Aksoy; “Beyaz Masa biriminin kuruluş amacı da tam olarak budur. Vatandaş bir konu hakkında muzdarip ise bizim görevimiz onu o dertten kurtarıncaya karar çaba göstermemizdir. 2009 yılından bu yana benimsediğimiz vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ile yine vatandaşlarımız bizlere gerek eksiklileri hatırlatıyor gerekse yapılan hizmetlerde teşekkür etmesini de biliyor. Tabii ki bu hizmetleri yapabilmemiz için bir ekip gerekmekte. Bizlerde alanında uzman bir ekip ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2009 yılından bu yana her Pazartesi sabahı saat 7’de Başkan Yardımcılarımız, Müdürlerimiz ve amirlerimiz ile bir araya gelerek geçmiş haftanın ve gelecek haftanın değerlendirmesini yaparak çalışmalarımıza start veriyoruz.  Yani kısaca değerli hanımlar: amacımız Safranbolu’nun daha yaşanılır bir kent olmasını, geleceğimiz olan çocuklarımıza emanet aldığımız bu kültürü aynı şekilde bozulmadan bırakabilmektir. İnşallah halkımızın destek ve duaları ile bunu başarıyoruz” dedi. Belediye hizmetlerinden, birimlerin çalışmalarından da söz eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy,” ben sizlere yeniden Beyaz Gezimize iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.            

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Ersoy: “Karadeniz Sahil Yolu baraj görevi gördü; Trabzon’da ‘Şehir seli’ oluştu”

Trabzon’da bir hafta evvel tesirli olan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve su baskınlarında Karadeniz Kıyı Yolu’nun baraj vazifesi gördüğü ve ‘şehir seli’ oluşturduğu belirtildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, metrekareye düşen 65 kilogramlık yağışın Trabzon için çok yüksek bir sayı olmadığını belirterek "İnsanların kimi yanlış hareketleri sonucu bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bilhassa derelerdeki selin yanı sıra biz o gün kent seli de yaşadık" dedi.
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Beşirli mahallesinde 3 Haziran tarihinde tesirli olan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve su baskınları sonucu dakikalar içerisinde suya gömülen eski Devlet Kıyı Yolu üzerinde yer alan ve deniz düzeyinin altında kalan kimi mesken ve işyerlerinin taban katlarını su bastı. Aralıksız yağan yağmur kent merkezinde birçok yol, kavşak, alt geçidin sular altında kalmasına neden olurken, bölgede yaşanan su baskını ve taşkınlarının en kıymetli nedeni olarak Toklu Deresi’nin taşması, yağışla birlikte debisinin yükselmesi gösterildi. Mazgalların ve dere yataklarının da çöpler ile birlikte tıkanması sonucu dağlardan gelen dere ve sel suları eski devlet kıyı yolunu göle çevirdi. Çok sayıda araç yollarda ve otoparklarda oluşan su birikintileri içinde mahsur kalırken, vilayet genelinde 120’nin üzerinde iş yeri, 10 konut ve 20’nin üzerinde araç ziyan gördü.
Trabzon’da yaşanan sel ve su baskınları ile ilgili konuşan KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, 65 kilogramlık yağışın Trabzon için çok yüksek bir sayı olmadığını söyledi. Trabzon’da 3 Haziran tarihinde bir ’Şehir seli’ yaşandığına dikkat çeken Ersoy, Karadeniz Kıyı Yolu’nun sel sularına baraj vazifesi gördüğünü vurguladı.

"Şehir sellenmesi yaşadık"
Ersoy, "3 Haziran tarihinde saat 4 sularında Trabzon’da bir yağış başladı. Gün boyunca da devam etti. Gün sonunda elde ettiğimiz sayılar metrekareye 65 kilogram üzere bir yağış düştü. Aslında bu Trabzon için çok yüksek bir sayı değil. İnsanların kimi yanlış hareketleri sonucu bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bilhassa derelerdeki selin yanı sıra biz o gün ’Şehir seli’ de yaşadık. Trabzon’un merkezinde bulunan Beşirli mahallesinde kent sellenmesi yaşadık. İç yolda bulunan kimi mesken ve işyerlerini su bastığını gördük. Bunların birkaç nedeni var. Bu bölgede akan bir akarsu ağı var ve akarsu ağı ana derelerde denize ulaşmakta sorun yaşıyor. Dere yatakları daraltılmış, duvarlarla denetim altına alınmış durumda. Ancak duvarların içerisine sığmayan dereler ani bir yağış sonucunda yatağını taşırarak maalesef bizi sel ile karşı karşıya getiriyor. Üst havza denetiminde eksik olduğunu görüyoruz. Üst havza dediğimiz ana dereye bağlanan yan kollar. Bu yan kollarda da denetimlerin yapılmamış olması, rusubat dediğimiz gereçlerin birikmiş olması ani yağış sonucunda bunlarında süratlice hareket ederek dereye ulaşmasını ve derelerde sellere neden olmaktadır. Bunun dışında biz o gün kent seli yaşadık. Karadeniz kıyı yolu aslında bir nevi baraj misyonu gördü. Ana dereden gelen yağışı denize ulaştırmakta sorun yaşadı. Zira önünde bir set üzere duruyor. Ana dereler suyu denize taşımakta zorlanınca bu kere kent içerisine geri bastı ve kentte sel yaşadık" diye konuştu.

"Karadeniz Kıyı Yolu denizle kent ortasında bir set gibi"
Dere yataklarının kentteki çarpık yapılaşma nedeniyle yok olduğunu belirten Ersoy, "Sahil yolu risk oluşturuyor. Karadeniz Kıyı Yolu denizle kent ortasında bir set üzere. Bir yükseklik rolü oynuyor. Yüksek noktadan geçiyor. Kent sağ tarafta deniz berbatın altında kalıyor, siz kenti üstten kıyı yoluyla geçiyorsunuz, sol tarafınızda da deniz kalıyor. Ani bir yağış olduğunda ana dereler suyu denize ulaştırmakta zorlanıyorlar. Beşirli mahallesinde de aslında geçen dere yatakları var. Bu dere yataklarını bugün görmemiz mümkün değil. Artık hepsi bir biçimde yapılaşma ile yok olmuş durumda. Dere nerededir diye bakmaya çalışsak bulamıyoruz. Dere yatakları denize nerede ulaşıyor göremiyoruz. Zira yapılaşma var. Ani gelen yağışta dere yatakları bir anda ortaya çıkıyor ve suyla beraberinde ne bulursa alıp denize ulaşmaya çalışıyorlar. Ulaşamadıkları noktada da maalesef seli meydana getiriyorlar" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin