Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

BEUN’da “Türkiye ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler” başlıklı konferans gerçekleştirildi

Zonguldak Yayın: 25.09.2024 00:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
BEUN’da “Türkiye ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler” başlıklı konferans gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın konuşmacı olduğu “Türkiye ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa BEUN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, BEUN Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademik ve idari personel ile öğrenciler de katıldı. Konferansın açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, günümüz dijital dünyasında eğitim ve kariyer alanında yeterliliklerin her geçen gün daha da arttığını belirterek Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi’nin sunduğu fırsatların gençlerimizin uluslararası düzeyde rekabet etmelerinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Rektör Özölçer bununla birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumunun kayda değer çalışmalarının, ülkemizin eğitim sistemini güçlendirmek ve iş gücü piyasasına nitelikli elemanlar kazandırmak açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek özellikle mikroyeterliliklerin geliştirilmesi, bireylerin kısa süreli eğitimlerle spesifik beceriler kazanmasını sağlayarak istihdam süreçlerinde büyük avantajlar sunduğunu belirtti.

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından iki yıl süreyle akredite edilmiş prestijli bir yükseköğretim kurulu olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin yenilikçi yaklaşımlarla birlikte öğrencilerini akademik kariyerlerinde çağın en donanımlı bireyleri olarak yetiştirmeyi hedef edindiklerini söyledi. Ayrıca uluslararasılaşmanın belirgin niteliklerinin nişanesi olan Yükseköğretim Kalite Kurulunca yetkilendirilmiş 16 akredite program ve Mesleki Yeterlilikler Kurumu tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu almaya hak kazanan 7 program ile BEUN öğrencilerinin Avrupa ve Avrupa dışında mesleklerini icra edebileceklerini ve uluslararası tanınırlığını ortaya koyabileceklerini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Rektör Özölçer, başta Türkiye ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Mikroyeterlilikler kapsamındaki engin bilgilerini sunan Başkan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan olmak üzere tük akademik ve idari personel ile konferansa katılım gösteren öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Rektör Özölçer’in açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, iki sunum olarak gerçekleştirdiği konuşmalarının ilk bölümünde Mesleki Yeterlilik Kurumu ve kurumun çalışma alanlarından bahsetti. Akabinde Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’nin oluşum süreçlerine değinen Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, üniversitelerin TYÇ Logolarına sahip olmalarının önemine değindi. MYK Başkanı İlhan, sunumunun ikinci bölümünde ise gerek iş dünyası gerekse akademik camia için önemli bir konu olan mikroyeterlilikler konusuna dikkat çekti. Bu sürecin Türkiye’deki ve Avrupa’daki örneklerini belirterek mikroyeterlilik sisteminin kurulması ve işletilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve mikroyeterlilikler kapsamında kayda değer bilgiler aktaran İlhan’ın konuşması büyük beğeni topladı.

Sunum sonrasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Konferans toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVLET ÜSTÜN HİZMET ŞEREF MADALYASINI HAK EDENLER!

Karabük Yayın: 26.09.2024 11:13
A+ A-
DEVLET ÜSTÜN HİZMET ŞEREF MADALYASINI HAK EDENLER!

Bak, ne diyor üretici;

“Bu yıl şeftaliyi 4 liradan, üzümü 10 liradan zor verdik. Bu fiyatlar işçi maliyetlerimizi karşılamadı.

Bizim 4 e verdiğimiz şeftaliyi markette pazarda 40 TL ye , 10 TL ye verdiğimiz üzümü 60 TL ye sattılar. Biz zarar ederken, Bu aradaki büyük fark kimin cebine giriyor?” Bu haksız kazanç değil mi? Çiftçi bu soruları soruyor. Fakat duyan yok!

 

Enflasyona verdikleri büyük katkı ile madalyayı fazlasıyla hak ediyorlar! Üreticinin ürününe, tüketiciye ulaşana kadar 10 takla attıran, doymak bilmeyen, açgözlü, arsız aracılardan söz ediyorum.

On kat nedir arkadaş?

Olması gereken en fazla 2-3 kat. Gerisi hırsızlıktır.

 

Felaketin farkında mıyız? Maliyetleri karşılayamayan çiftçi üretimi bırakıyor.

 

Aracıların ve esnafın yüksek kar elde etme hırsının enflasyonu katladığını biliyoruz.

Üretimin tüm zorluklarını çeken çiftçi; bırakın kar etmeyi işçilik, ilaç, gübre, akaryakıt, elektrik, su gibi giderlerini bile zor karşılıyor.

“SENEYE EKMEYECEĞİM” diyen çiftçi sayımız maalesef her geçen gün artıyor.

 

Uzmanlar gıdada üretim eğiliminin  negatife döndüğünü söylüyor. Endişe duymamızı gerektiren cok can sıkıcı veriler var.

Çiftçi sayımız ve tarım alanlarımız hızla azalıyor.

Yüksek üretim maliyetlerine rağmen ürününü istediği fiyata satamayan üreticiler isyanda.

Bu yüzden birçok üretici “seneye ekmeyeceğim” diyor.

 

Ülkeyi yönetenler bu büyük  tehlikenin farkında mı?

Artan ülke nüfusuna rağmen her yıl hızla azalan tarım alanlarının,

Azalan çiftçi sayısının,

Azalan üretim miktarının farkına varmamış olabilirler mi?

Mümkün değil!

Peki o halde neden önlem alınmıyor?

 

Son 22 yılda tarım ürünleri ithalatına ödediğimiz rakam 160 milyar dolar. Bu parayı modern ve bilinçli tarım için çiftçilerimiz yararına kullansaydık bugün bu sıkıntıları yaşar mıydık?

Nedir bu ithalat hevesi?

Ülkede kendi topraklarımızda yetişen her şeyi dışarıdan alıyoruz. Neymiş? Dışarıda daha ucuzmuş. Bunu söyleyen tarım bakanı. Bu sözün üzerine sayfalar dolusu yazılır.

 

İthalatcıyı koruma kanunu çıkarıldı da haberimiz mi yok?

Aman aracıları, ithalatçıları mağdur etmeyin!

Çiftçi zor durumdaymış, mağdurmuş, seneye ekmeyecekmiş. Kimin umurunda?

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455