BEUN’da TUFUAB 13. Teknik Sempozyumu başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
beunda tufuab 13 teknik sempozyumu basladi FpRSwHFT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da TUFUAB 13. Teknik Sempozyumu başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi konut sahipliğinde Harita Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) 13. Teknik Sempozyumu” açılış merasimi gerçekleştirildi.

Farabi Yerleşkesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Dr. Tümgeneral Osman Alp, akademisyenler, idari işçi ve dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli akademik kurumlarından araştırmacılar katıldı. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen TUFUAB Sempozyumu, Mühendislik Fakültesinin evvelki dekanlarından merhum Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz ile Harita Mühendisliği Kısmının kurucu lideri merhum Prof. Dr. Halil Erdal Koçak’a ithaf edildi.

Sempozyum aziz şehitlerin anısına ve yerin yüzlerce metre altında hayatını kaybeden maden şehitleri için hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde BEUN Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Emel Doğan Uğurlu ve Öğr. Gör. Gonca Yerlikaya tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sempozyum, müzik dinletisinin akabinde BEUN’UN 101 yıllık tarihini anlatan tanıtım sineması ile devam etti. Tanıtım sinemasının çabucak sonrasında açılış konuşmalarına geçildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu şu kelamları lisana getirdi:

“Üniversite olarak bu manalı aktifliğe konut sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Harita Mühendisliği alanında yapılan bu cins faaliyetler, akademik topluluktaki araştırmacıları ve alanın uzmanlarını bir ortaya getirmek açısından büyük kıymet arz etmektedir. Bu vesileyle bugün ülkemizin en esaslı üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenen bu sempozyuma iştirak sağlayan tüm konuklarımıza ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bedelli dayanakları için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarımı sunuyorum.”

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Harita Genel Müdürü Dr. Tümgeneral Osman Alp, açılış konuşmasını yapmadan evvel, böylesine kıymetli bir bilimsel aktifliğe konut sahipliği yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ve emeği geçen tüm takıma teşekkür etti. Alp harita alanında düzenlenen aktifliğin büyük kıymete sahip olduğunu dile getirerek şu sözleri lisana getirdi:

“Zonguldak, hem coğrafik özellikleri hem de stratejik kıymeti bakımından özel bir yere sahiptir. Bu cins buluşmaların, ülkemizde haritacılık ve uzaktan algılama alanındaki bilgi paylaşımına ve iş birliğine kıymetli katkılar sunacağı kanaatindeyim. Aktifliğin bilimsel katkılar sağlamasını ve yeni iş birliklerine kapı aralamasını temenni ediyorum.”

Genel Müdür Dr. Tümgeneral Alp’in açılış konuşmasının akabinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen BEUN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Aydın; “Fotogrametri, uzaktan algılama ve manzara sürece üzere alanlar, Fakültemizin öncelikli çalışma alanları ortasında yer almaktadır. Harita Genel Müdürlüğü ile yürütülen iş birlikleri bizler için büyük ehemmiyet taşımaktadır. Bu yılki sempozyum, fakültemize emek vermiş olan merhum Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz ve Prof. Dr. Erdal Koçak hocalarımıza ithaf edilmiştir. Bu vesileyle aktifliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm akademi ve idari işçi ile bütün iştirakçilere teşekkür ediyor, her daim yanımızda olan ve bizlere bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesinde dayanak olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen BEUN Harita Mühendisliği Kısım Lideri ve 13. TUFUAB Düzenleme Kurulu Lideri Prof. Dr. Hüseyin Topan konuşmasında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mesken sahipliğinde düzenlenen 13. TUFUAB Sempozyumuna, 39 farklı üniversiteden iştirakçilerin sunduğu toplam 101 bildirinin, akademik topluluğun bu alana duyduğu ağır ilgiyi bir kere daha açıkça ortaya koyduğunu tabir etti. Farklı ülkelerden iştirakçilerinden yer aldığı sempozyumun kıymetli bir kazanıma katkı sağlamasını ümit ettiğini belirterek, sempozyumun düzenlenmesinde büyük takviyeleri olan başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere, Harita Genel Müdürlüğüne, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanlığına, katkı sunan tüm paydaşlara ve özveriyle çalışan akademik ve idari işçiye teşekkür edip konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının akabinde merhum Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz ile merhum Prof. Dr. Halil Erdal Koçak’ın anısına hazırlanan kısa sinemalar izlendi. Sinema gösterimlerinin akabinde gününün mana ve ehemmiyetine dair kürsüye gelen Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz’ün kızı Meltem Gürbüz, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Çocukluğumuz, babamızın mesleğiyle şekillendi. Burada duyduğumuz birçok terim ve kavram, ailemizde sıkça rastladığımız ve babamızın bizlere öğrettiği bedellerdi. Onu bugün burada hürmet ve hasretle anmanız bizleri çok memnun etti. Babam, mesleği gereği pek çok kentte misyon yaptı; fakat Zonguldak, onun için her vakit farklı bir ehemmiyet taşıdı. Sempozyumun düzenlenmesine büyük katkı sunan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Halil Erdal Koçak anısına eşi Nurçin Koçak tarafından gönderilen görüntü iletisi izlendi. Nuriye Koçak, pahalı eşinin anılmasından ötürü duyduğu memnunluğu lisana getirerek, “Onun azmi, disiplinli çalışması ve akademik tutkusuyla bıraktığı miras, bugün burada anılmasının en büyük nedenidir. Bu manalı anma vesilesiyle hem eşimi hem de onun bedelli çalışmalarını hatırlamanız bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.” tabirlerini paylaştı. Anma merasiminin akabinde kürsüye gelen Harita Genel Müdürlüğü Fotogrametri Daire Lideri Dr. Mühendis Albay Orhan Fırat sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Fırat, Türkiye’de Harita Mühendisliği alanında 1936’dan bu yana yürütülen değerli çalışmalara değindi. Lider Dr. Mühendis Fırat özellikle Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesi yerleşkesinin havadan çekilen manzaraları ve bölgenin haritalanması konusundaki ayrıntılı çalışmaları paylaşarak, bu tarihî birikimin günümüzdeki ehemmiyeti ve katkılarını vurguladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi konut sahipliğinde düzenlenen 13. Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Sempozyumu hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer şu kelamları lisana getirdi:

“Türkiye’de fotogrametri, uzaktan algılama ve harita mühendisliği alanında büyük değer arz eden bu sempozyumu Üniversitemiz konut sahipliğinde yapmak bizim için büyük bir gururdur. Bu tıp değerli faaliyetler, bilimsel gelişmeleri takip etmekle kalmayıp bu gelişime taraf veren bir üniversite olma vizyonumuzun da güçlü bir yansımasıdır. Mühendislik Fakültemiz bünyesinde gerçekleştirilecek bu kıymetli aktifliğin; disiplinler ortası bilimsel üretimi, ulusal iş birliklerini ve bilhassa genç araştırmacıların bilgi ve tecrübe paylaşımını artıracağına gönülden inanıyorum. Üniversitemizin akademik birikimini ve araştırma altyapısını bu türlü itibarlı etkinliklerle ulusal ve milletlerarası seviyede paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma ve bilimsel katkı amaçlarımızı de ortaya koymaktadır. Bu his ve niyetlerle sempozyumun gerçekleşmesinde değerli iş birliği ve büyük katkılarından ötürü başta Milli Savunma Bakanlığı ailesi olmak üzere Harita Genel Müdürümüz Sayın Dr. Tümgeneral Osman Alp ile Harita Genel Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte sempozyumda emeği geçen tüm bilim beşerlerine, genç araştırmacılara, düzenleme konseyine ve iştirakçilere teşekkür ediyorum.”

13. Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Sempozyumu, 18-20 Haziran tarihlerinde Mühendislik Fakültesinde fotogrametri, uzaktan algılama, manzara sürece ve bilgisayarlı görü üzere farklı başlıklarda düzenlenecek olan oturumlarla devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:32
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik” dedi.

Bartın’da AK Partili teşkilat mensupları ile eski ve yeni yöneticiler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar ile “Geleneksel Teşkilat Vefa İftarı” programında buluştu. AK Parti İl Başkanlı tarafından bir düğün salonunda gerçekleşen programa AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Önceki Dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da katıldı.

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hemşehrileri ile hasret giderdiği program, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla devam etti. Açılan iftarın ardından konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Uluslararası kuruluş ve mahkemelere de tepki gösteren Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nın inşa süresini başlattık. Türkiye’yi bölgesinde güçlü, dünyada lider bir ülke olabilmesi için mücadeleyi sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Etrafımız ateş çemberi. Dünya sıkıntılı. Bölgemiz, etrafımız, savaşlar, soykırım. Maalesef hukukun gücü değil de, gücün hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Uluslararası hukuk yok. Uluslararası kuruluşların hiçbir geçerliliği maalesef yok. Uluslararası mahkemeleri dinleyen, takan yok. Onların kararlarına uyan yok. Filistin’de, Gazze’de iki buçuk yıldan bu yana soykırım suçu işlendi. Ama maalesef uluslararası kuruluşlar buna engel olamadı. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız, ’Daha adil bir dünya mümkündür. Uluslararası sistem bir revizyona tutulmalıdır. Hakkaniyet olmalıdır. Adalet olmalıdır’ derken, işte bu zulümlerin sona ermesi için mücadeleyi siyasi hayatı boyunca yapmıştır. Ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

İran ve Lübnan’a saldırılar

ABD ve İsrail’in, İran ile Lübnan’a yaptığı saldırılara ilişkin Tunç, “Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsrail’in İran’a saldırmasıyla, Lübnan’a saldırmasıyla devam eden süreçte maalesef akan kanlar. Bunları durdurmanın yolu, dünyada da hakkaniyeti, adaleti hakim kılmakla mümkün. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü yapmak zorundayız. Bunu yapmak için birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Terör belasından kurtulmak üzereyiz”

Türkiye’nin 23 yıllık AK Parti iktidarlarında teröre neden olan tüm unsurların tek tek ortadan kaldırıldığını da belirten Tunç, “Ayrılığımızı gayrılığımızı sona erdirmek durumundayız. Türkiye’yi terörden tamamen kurtarmak durumundayız. İşte onun için Terörsüz Türkiye diyoruz. 41 yıldan bu yana yani yarım asırdan bu yana ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engel terör belasından da kurtulmak üzereyiz. Terörsüz Türkiye sadece son bir, bir buçuk yılın meselesi değil. 41 yıldan bu yana bu uğurda şehitler verdik, gaziler verdik. Büyük acılar yaşadık. Trilyonlarca kaybımız oldu ekonomik kaybımız. O kayıplarımız olmasaydı bugün Türkiye çok daha farklı noktada olurdu. Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik. Bütün vatandaşlarımız için ve teröre zemin teşkil eden bütün unsurları birer evvel ortadan kaldırarak bugün terörsüz Türkiye’yi de konuşabilir hale geldik. Ve inşallah başarıyla sonuçlanacak. Terör örgütünün feshiyle, silahları bırakmasıyla, gerek içeride gerek dışarıda terör tehdidinin ortadan kalkmasıyla beraber Türkiye’nin gelişmesi, güçlü olması daha da kolaylaşacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşası inşallah daha kolay olur” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise, “Güçlünün haklı olduğu bir hukuk uygulanmaya çalışılıyor maalesef. Eskiden önceki dönemleri hatırladığınızda, bir kalıp, bir mazeret, bir sebep üretme çabası ve gayretinden bahsedebiliyorduk. Şu anda cereyan eden bütün hadiseler, bütün savaşlar, bütün soykırımlar, artık hiç bir mazerete dayanma ihtiyacı gözetilmeksizin, son derece pervasızca, fütursuzca, insafsızca, acımasızca gerçekleştiriliyor” diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:32
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası