Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’da 2. öncelikli ve yenilikçi araştırmalar çalıştayı açılış töreni gerçekleştirildi

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in katılımıyla, 2. Öncelikli ve Yenilikçi Araştırmalar Çalıştayı açılış töreni gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı doğrultusunda, TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı çerçevesinde gerçekleştirilen 2. Öncelikli ve Yenilikçi Araştırmalar Çalıştayı, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezinde, şehitlerin anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törene, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, senato üyeleri, çalıştay düzenleme kurulu başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayın protokol konuşmasını gerçekleştiren Çalıştay Başkanları; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Soner Çakar ve Kayseri Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Organik Tarım Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Azizoğlu, çalıştayın son derece geniş akademik alanları kapsaması ve farklı üniversitelerden araştırmacıların katılım göstermesi nedeniyle büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek çalıştayın gerçekleştirilmesindeki katkıları ve ev sahipliğinden dolayı BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sundular.
Protokol konuşmasını gerçekleştiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, fen bilimlerini kapsayan, geniş konu başlıkları olan ve Türkiye’nin geleceği açısından önem arz eden çalıştayın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesinden ve nazik davetinden dolayı BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başta olmak üzere tüm düzenleme kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN olarak akademik tüm çalışma alanlarında çok sayıda nitelikli çalışma gerçekleştirmekle birlikte bunların bazılarına da ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde, Türkiye’nin teknolojik ve bilimsel altyapı anlamında kendine yeten bir ülke olması için yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını sözlerine ekleyen Rektör Özölçer, akademi olarak bu altyapının inşasında bilimsel çalışmaları gerçekleştirme ve ilgili araştırmacıları bir araya getirerek bilimsel çıktılar sağlama görevi çerçevesinde bugün II. Öncelikli ve Yenilikçi Araştırmalar Çalıştayı’nı BEUN’da gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını aktardı. Çalıştay tartışma ve çıktılarının Türkiye ve bilim dünyasına hayırlı ve faydalı olmasını temenni ettiğini belirten Rektör Özölçer, sözlerini TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı görevlilerine, çalıştay düzenleme kurulu üyelerine ve tüm araştırmacılar ile katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.
Protokol konuşmalarının ardından BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un, çalıştay davetli konuşmacılarıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirmesiyle açılış töreni son buldu.
Çalıştayın açılış oturumunda sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Evren Mutlugün, Almanya ve Singapur’da yapmış olduğu çalışmalardan hareketle ekran teknolojisi alanında güncel çalışmaları ve proje deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. İkinci konuşmacı, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Üçsoy, nanoteknolojinin bilime ve insan hayatına olan etkilerini konu alan sunumunda, nanoteknolojiye dair güncel çalışma ve örnekleri aktardı. Nanoteknolojinin farklı akademik alanlarda ve bilim dallarında merkezi rolüne vurgu yapan Üçsoy, bu alanda gerçekleştirilmesi gereken çalışmaların da güncel literatürü ve çalışmaları yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti. İlk oturumun son sunumunu ise Kayseri Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Azizoğlu gerçekleştirdi. Sürdürülebilir tarım için çevre dostu yenilikçi yaklaşımları odağına alan sunumunda Azizoğlu, mikrobiyal biyoteknoloji kapsamında gıda güvenliğinin geleceği üzerine yapmış olduğu giriş konuşmasından sonra tarımda kimyasal madde kullanımının asgari seviyeye düşürülmesi amacıyla faydalı bakteriler kullanmak suretiyle bitki yetiştiriciliğinde etki oluşturma hedefinde olduklarını ve bu çerçevede başarı elde ettiklerini ifade etti. Ayrıca tuzluluk ve kuraklığa karşı bitkinin direncini artıracak faydalı bakteri keşfettiklerini de katılımcılarla paylaşan Azizoğlu, araştırmalarına dair detaylı aktarımlarda bulunarak sunumunu sonlandırdı.
TÜBİTAK Öncelikli AR-GE ve Yenilik Konuları’nı içeren II. Öncelikli ve Yenilikçi Araştırmalar Çalıştayı; Mikrobiyal Biyoteknoloji, Nanoteknoloji, Nanobiyoteknoloji, Biyomalzemeler, Kontrollü İlaç Taşınım Sistemleri, Yapay Zekâ ve Bilişim Teknolojileri, Hidrojen Enerjisi, Gen Teknolojisi ve DNA-Tamiri, Moleküler Biyoloji, Lityum Batarya Sistemleri, Güneş Pilleri gibi çeşitli ve kritik öneme sahip konu başlıklarında, farklı üniversitelerden 12 davetli konuşmacının sunumu ile BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki oturumlarla devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin