blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BEUN, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHBD) Genel Kurul Toplantısı’nda yerini aldı

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHBD) Genel Şura Toplantısı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa mesken sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye genelindeki üniversite hastanelerini temsil eden Rektörler, Rektör Yardımcıları ve Başhekimlerin iştirakiyle gerçekleşen toplantıya, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Lideri ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini (BEUN) temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ile BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır katıldı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa konut sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Lideri olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın gerçekleştirdi. Konuşmada, üniversite hastanelerinin sıhhat sistemindeki hayati rolü ve yaşanan zorluklara karşı ortak hareket etmenin değeri vurgulandı.
Toplantıda, birebir vakitte üniversite hastanelerinin yeni durumu detaylı bir biçimde değerlendirildi. İştirakçiler, hastanelerin finansal sürdürülebilirliği, tıbbi aygıt ve altyapı yenilenmesi, işçi planlaması, nitelikli sıhhat hizmeti sunumu ve eğitim-araştırma faaliyetlerinin entegrasyonu üzere kritik başlıklar üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Ayrıyeten mevzuat düzenlemeleri, Sağlık Bakanlığı ile iş birlikleri ve üniversiteler ortası uyumun güçlendirilmesi mevzuları da ele alındı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini temsilen toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, BEUN Hastanesinin mevcut durumu hakkında bilgi paylaşımında bulunarak tahlil odaklı tekliflerini iştirakçilerle paylaştı.
Toplantının sonunda, üniversite hastanelerinin ortak problemlerine karşı birlikte hareket etmenin gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldı ve alınan kararların ilgili kurumlarla paylaşılması konusunda mutabık kalındı.
Üniversite Hastaneleri Birliği Genel Kurulu’ndan çıkan sonuçların, yükseköğretim kurumları sıhhat hizmetleri alanında daha güçlü bir yapıya kavuşmasına katkı sağlaması temennisi ve Türkiye ismine iyi olması dilekleriyle toplantı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin